Şanlıurfa Sp'de Toplu İstifa - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa Sp'de Toplu İstifa

Şanlıurfa Sp\'de Toplu İstifa

Şanlıurfa'da, Saadet Partisi İl ve 10 İlçe Yönetim Kurulu ile 4 Belediye Başkanı İstifa Ederek, Numan Kurtulmuş'un Yeni Oluşumunda Yer Aldıklarını Açıkladı.

06.10.2010 13:31

ŞANLIURFA'da, Saadet Partisi (SP) il ve 10 ilçe yönetim kurulu ile 4 belediye başkanı istifa ederek, Numan Kurtulmuş'un yeni oluşumunda yer aldıklarını açıkladı. Toplu halde istifaların yaşandığı SP'nin tek il belediye başkanı olan Ahmet Eşref Fakıbaba, parti tabanının yüzde 95'inin Kurtulmuş'un yanında yer alacağını söyledi.

SP İl Başkanı Mehmet Kayacan beraberinde belediye başkanları, meclis üyeleri, ilçe başkanları, eski milletvekilleri Niyazi Yanmaz ve Ahmet Kırvar ile birlikte Şair Nabi Kültür Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısı ile istifa ettiklerini açıkladı. Kayacan, beraberinde 10 ilçe yönetimi ve 4 belediye başkanı ile partilerinden istifa ederek, Numan Kurtulmuş ile ortak hareket etme kararı aldıklarını söyledi. Şanlıurfa'da SP'de aktif görev alan ve gönül verenlerin yüzde 95'inin yanlarında yer aldığını açıklayan Kayacan, "Biz istememize rağmen bugün yol ayrımına gelmiş bulunuyoruz. Sayın Erbakan ile de birçok kez görüştük ama sonuç alamadık. Bunun üzerine bizler de Numan Bey ile devam etme kararı aldık. Biz büyüklerimizden çok şey gördük ve siyasette bu noktaya geldik ama bugün istemediğimiz bir şekilde çatılarımızı ayırıyoruz. Biz bundan sonra da kimseye saygısızlık yapmayacağız. Ben inanıyorum ki bu uzun sürecek bir ayrılık değil, kısa süre sonra diğer arkadaşlarımızla birlikte olacağız. Çünkü, biz milli görüşten kopmuyoruz. Yine milli görüşü, farklı yöntemlerle temsil edeceğiz ve kısa süre sonra diğer arkadaşlarımızın da katılımıyla yeniden hep birlikte olacağız" diye konuştu.

Kayacan'ın ardından konuşan Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ise, yerel seçimler sürecinde SP'ye katıldığını hatırlatarak, "Saadet Partisi ile çok güzel çalışmalar yaptık, ben mutluydum, Ama kader buraya kadarmış, şimdi geldiğimiz süreç bizi ayrılık noktasına getirdi. İstifamız; tamamen genel başkanımız Numan Kurtulmuş'un yanında olduğumuzun ifadesidir. Türkiye'de Saadet Partisi'nin tabanının yüzde 95'inin de yeni oluşumda yer alacağına ben yürekten inanıyorum" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa Sp'de Toplu İstifa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement