Savcıya Rüşvet İddiası - Son Dakika
Güncel

Savcıya Rüşvet İddiası

Savcıya Rüşvet İddiası

Trabzon Adliyesi'nde görevli Cumhuriyet Savcısı hakkında rüşvet iddiasıyla ilgili inceleme başlatıldı.

01.03.2013 16:25  Güncelleme: 16:27

Trabzon Adliyesi'nde görevli Cumhuriyet Savcısı M.İ.'nin rüşvet aldığı iddiaları üzerine başlatılan incelemelerin ardından 4 kişi gözaltına alınırken, bu kişiler daha sonra çıkartıldıkları nöbetçi mahkemece adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Savcı M.İ. için ise Adalet Bakanlığı'nca gönderilen müfettişler tarafından soruşturmaya tabi tutulacağı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Trabzon'da yaklaşık 7 ay önce alkollü araç kullanmak ve ateşli silahla çevreye rahatsızlık verme iddiasıyla T.T. adlı şahıs, 2 adet ruhsatlı silahla yakalanmasının ardından Trabzon Cumhuriyet Savcılığı'nca soruşturma başlatılmış T.T. daha sonra yapılan işlemlerin ardından serbest bırakılmıştı. T.T, hakkında başlatılan soruşturma sonrasında el konulan silahları geri almak istemesi üzerine tanıdığı bir kişi vasıtasıyla Trabzon Cumhuriyet Savcısı M.İ. ile temasa geçti. İhbar üzerine rüşvet iddialarını öğrenen Trabzon Başsavcısı Adem Kul, savcı M.İ.'ye rüşvet verdikleri ileri sürülen Y.A., T.T., C.Ç., S.B. adlı kişiler hakkında soruşturma başlattı. Başlatılan soruşturma kapsamında Trabzon Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerin tarafından tektik takibe alınan 4 kişi göz altına alındı. Savcıya rüşvet verme iddiasıyla göz altına alınan Y.A., T.T., C.Ç., S.B dün akşam saatlerinde savcılığa çıkarılırken 4 şüpheli nöbetçi mahkemece adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Öte yandan, Adalet Bakanlığı tarafından olayla ilgili olarak müfettiş gönderildiği ve savcı M.İ. hakkında soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Savcıya Rüşvet İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement