Schauble'nin Önerileri Tartışılıyor - Son Dakika
Güncel

Schauble'nin Önerileri Tartışılıyor

Schauble\'nin Önerileri Tartışılıyor

Almanya Maliye Bakanı'nın, para ve mali işlerden sorumlu komiserine, Euro ülkelerinin ulusal bütçelerine tek başına veto etme yetkisinin verilmesini istemesi yankı uyandırdı.

18.10.2012 12:22  Güncelleme: 12:25

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schauble'nin AB Komisyonu'nun para ve mali işlerden sorumlu komiserine, Euro ülkelerinin ulusal bütçelerine şimdiye dek olduğundan daha fazla karışma ve acil durumlarda güven vermeyen ulusal bütçeleri tek başına veto etme yetkisinin verilmesini istemesi yankı uyandırdı.

Deutsche Welle, Avrupa ekonomisi ve ortak para birliğinin yapısında bir sonraki esaslı reformların ele alınacağı iki günlük zirve öncesinde, Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schauble'nin istekleri büyük tepki çekti. Schauble'ye Başbakan Angela Merkel'den de destek geldi. Alman Hükümet Sözcü Vekili Georg Streiter, zirve öncesi Berlin'de yaptığı açıklamada Avrupa politikalarında Angela Merkel ve Wolfgang Schauble'nin aynı görüşleri paylaştığını duyurdu. Sözcü, Almanya Maliye Bakanı'nın da Avrupa ekonomisinin ve ortak para birliğinin esaslı ve uzun vadeli gelişimini düşündüğünü bildirdi. Streiter, para ve mali işlerden sorumlu komiserin yetkilerinin artırılmasına dair somut bir açıklama yapmadı. Alman Maliye Bakanı'nın bu isteği Brüksel'de destek görmedi. AB Komisyonu Sözcüsü Pia Ahrenkilde Olli Rehn'in bu görevi hakkıyla yerine getirdiğini söyledi. Ahrenkilde, 'Ortak para birliği ve Euro'dan sorumlu olan Rehn, hali hazırda AB Komisyonu'nun Başkan Yardımcısı olarak çok önemli bir görevi yürütüyor. Bu görevi etrafa korku saçmadan aksine büyük saygı kazanarak gerektiği gibi yerine getiriyor' dedi.

Almanya'da muhalefet partisi Sosyal Demokratlar tarafından olumlu karşılanırken, Alman hükümetinin koalisyon ortağı Hür Demokrat Parti'den (FDP) tam destek bulamadı. Partinin Meclis Grubu Başkanı Rainer Brüderle, yetkileri artırılmış mali işlerden sorumlu bir AB komiserinin 'Alman yasalarının denetleyicisi' haline geleceğini söyleyerek, Schauble'yi eleştirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Schauble'nin Önerileri Tartışılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement