Schneider Electric Enerji Üniversitesi 500 Bin Katılımcıya Ulaştı - Son Dakika
Güncel

Schneider Electric Enerji Üniversitesi 500 Bin Katılımcıya Ulaştı

Schneider Electric tarafından hayata geçirilen ve enerji yönetimi konusunda farkındalığı artırmak amacıyla bir online eğitim uygulaması olan 'Enerji Üniversitesi', kayıtlı 500 bin katılımcıya ulaştı.

29.01.2016 11:06

Ücretsiz eğitim programının giderek hız kazanması ve yapılan yatırımlar Schneider Electric'in enerji verimliliği ve sürdürülebilir bir gelecek oluşturmak için Enerji Üniversitesi'ne verdiği önemin göstergesi.

Enerji yönetimi ve otomasyonda dünya çapında bir uzman olan Schneider Electric tarafından hayata geçirilen ve sektörde öncü konumda bulunan online enerji yönetimi ve otomasyon aracı Enerji Üniversitesi™ dünya çapında 500 binden fazla kayıtlı katılımcıya ulaştı. Enerji Üniversitesi 2009 yılından bu yana 185 ülkeden profesyoneller için 13 dilde ücretsiz enerji verimliliği kursları sunuyor. 200'den fazla ücretsiz kursun seçilebildiği Enerji Üniversitesi, enerji verimliliği, bina kontrolü ve otomasyon, aydınlatma, HVAC, veri merkezleri, endüstriyel sistemler, elektrik sistemleri, sağlık hizmetleri gibi konularda geniş bir eğitim sağlıyor.

Schneider Electric Pazarlama Kurulu Başkanı Chris Leong, Enerji Üniversitesi'nin başarısı ile ilgili olarak şöyle konuştu: "Enerji Üniversitesi, dünya liderlerinin evrensel iklim sözleşmesi hakkında tartışmak üzere COP21'de bir araya gelmelerinin ardından hız kazandı. Enerji eğitimi, daha sürdürülebilir ve verimli bir gelecek oluşturmak ve sonuç olarak daha sağlıklı bir gezegene sahip olmak adına dünyanın her tarafından kurumlar ve toplulukları bir araya getirmek için kritik bir bağlantı oluşturuyor. Schneider Electric olarak biz de müşterilerimiz ve Enerji Üniversitesi katılımcılarına, dünyayı daha sürdürülebilir hale getirebilmek için öğrendiklerini uygulayarak sektörleri ve topluluklarında değişimin gerçek bir öncüsü olmaları yolunda rehberlik etmeye çalışıyoruz."

Verimlilik eğitimini geliştirmeye ek olarak program, yeterli hizmet alamayan ve bu bilgiye en fazla ihtiyaç duyan topluluklara yönelik olarak da kaynak görevi görüyor. Tamamı ücretsiz olan Enerji Üniversitesi kurslarında gerçek dünya çözümleri tartışılıyor ve enerji verimliliği önlemlerinden en iyi şekilde nasıl faydalanılacağı hakkında pratik bilgiler veriliyor. Bu bilgiler sayesinde şirketler ve topluluklar başka bir yerde bulamayacakları eğitim araçlarının avantajlarından faydalanabiliyorlar. Yetersiz hizmet alan bazı toplulukların da faydalanabildiği Enerji Üniversitesi'ne erişim sayesinde, bu tür yetersizlik içerisinde bulunan topluluklar için istihdam avantajı yaratılabiliyor.

Enerji Üniversitesi, yeni katılımcılar ile birlikte eğitim verdiği kişi sayısının artmasının yanı sıra, düzenlediği ücretsiz kurslarla da bir eğitim merkezi olmaya devam ediyor. Teknik destek yöneticilerinden veri merkezi operatörlerine, tesis yöneticilerinden sistem mühendislerine kadar farklı kullanıcı profili, programın ne kadar büyük bir kapsama eriştiğinin bir göstergesi. Ayrıca çok uluslu şirketler de Enerji Üniversitesi'nin benzersiz profesyonel gelişim fırsatlarından faydalanıyor. Enerji Üniversitesi bu kapsamda şirketlerin çalışanları için şirket içi eğitim aracı olarak hizmet veriyor ve özelleştirilmiş bir eğitim oluşturmasına da fırsat tanıyor.

Enerji Üniversitesi'nin eğitimlerine katılan Sheila Armstrong, yaşadığı bir güç kaybı problemi ile ilgili olarak Enerji Üniversitesi'nde edindiği bilgileri kullanarak sorunu tespit ettiğini belirtirken, "Enerji Üniversitesi kurslarında öğrendiğim bilgileri kullanarak elektrik sorununu ve olası kesintinin kaynağını anladım. Güç izleme sistemindeki dengesizliği görür görmez durumu elektrik personelimize bildirdim ve sorun, daha ilk şikayet telefonunu almadan önce giderildi." şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Schneider Electric Enerji Üniversitesi 500 Bin Katılımcıya Ulaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement