Şehidin Kardeşi Dağ Gibi Ayakta - Son Dakika
Güncel

Şehidin Kardeşi Dağ Gibi Ayakta

Şehidin Kardeşi Dağ Gibi Ayakta

Hakkari'de şehit düşen Kamil Çelikkaya'nın kardeşi Ayşe, annesini "Sen ağlama, şerefsizler ağlasın" diye teskin etti.

07.08.2012 15:52  Güncelleme: 16:36

Hakkari'nin Geçimli köyü karakoluna saldıran teröristlerce şehit edilen Jandarma Uzman Çavuş Kamil Çelikkaya'nın cenazesi, Kocatepe Camii'nde düzenlenen törenin ardından gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Törende gözyaşlarını tutamayan şehit annesi Fadime Çelikkaya'yı, çocukları Metin ve Ayşe sakinleştirmeye çalıştı. Şehidin kızkardeşi Ayşe Çelikkaya, "Ağlama annem, biz şerefliyiz, şerefsizler ağlasın. Bak ben bir damla gözyaşı dahi dökmedim. Dimdik ayaktayız, gurur duyuyorum kardeşimi şehit olarak uğurladığım için" diye teskin etmeye çalıştı.

Anne Fadime Çelikkaya ise "Senin yerine ben gitseydim, hakkımı helal etmiyorum. Ciğerim yandı dört gündür" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

KİMLİK TESPİTİ DNA TESTİYLE YAPILMIŞTI

Ankara'da DNA ile yapılan kimlik tespitinin ardından şehit Uzman Çavuş Kamil Çelikkaya için Kocatepe Camii'nde düzenlenen törene, şehit Çelikkaya'nın eşi ve çocukları ile anne ve babasının yanı sıra devlet erkanından TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan yardımcısı Bekir Bozdağ, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katıldı.

Şehit uzman çavuşun cenazesi, Cebeci Şehitliği'nde toprağa verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehidin Kardeşi Dağ Gibi Ayakta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement