Antalya'da Şehidinin Mezar Taşına Sarılıp Ağladı - Son Dakika
Güncel

Antalya'da Şehidinin Mezar Taşına Sarılıp Ağladı

Antalya\'da Şehidinin Mezar Taşına Sarılıp Ağladı

Çanakkale Zaferinin 100. yıl dönümü nedeniyle Antalya'daki şehitlikte düzenlenen tören, duygusal anlara sahne oldu.

18.03.2015 12:16  Güncelleme: 12:33

Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yıldönümü nedeniyle Antalya'daki şehitlikte düzenlenen tören, duygusal anlara sahne oldu. Bir annenin şehit oğlunun mezar taşına sarılıp ağlaması yürek burktu.

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yıldönümü nedeniyle Uncalı Mezarlığı'ndaki Antalya Garnizon Şehitliği'nde düzenlenen törene, Vali Muammer Türker, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İrfan Can, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği Başkanı Ali Kuş ile Antalya Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Cengiz Nizam yer aldı. Askeri bando eşliğinde İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başlayan tören, şehitlik anıtına çelenk koyulmasıyla devam etti. Duaların okunduğu tören sonunda protokol şehit mezarları başında bekleyen aileleri ziyaret etti. Tören ardından şehitlerinin başında nöbet tutan aileleri ziyaret ederek başsağlığı dileyen Vali Türker ve diğer protokol üyeleri, şehit mezarlarına kırmızı karanfil bıraktı.

Okul öğrencileri ve çevredekilerin büyük ilgi gösterdiği törende şehit mezarlarının başında bekleyen aileler oğuları, eş ve kardeşleri için gözyaşı döktü. Tören sonrası duygularına hakim olamayan bir anne, şehit oğlunun mezar taşına sarılarak ağladı. Kimisi de saatlerce mezar başında dua okudu. Şehit mezarları başında Türk bayraklarıyla nöbet tutan öğrenciler dikkati çekti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya'da Şehidinin Mezar Taşına Sarılıp Ağladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement