Şehit Kızı Erdoğan'la Görüştü - Son Dakika
Güncel

Şehit Kızı Erdoğan'la Görüştü

Şehit Kızı Erdoğan\'la Görüştü

Konya'da 9 yaşındaki şehit kızı Gülnisa Alkış, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda görüştü.

25.03.2012 17:02  Güncelleme: 20:11

Konya'da 9 yaşındaki şehit kızı Gülnisa Alkış, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda görüştü. Bakan Davutoğlu görüşmeyi twitter'dan, "ABD Başkanı Sayın Obama'yla görüşmeden dönerken Konya'daki manevi kızım, babasını şehit veren sevgili Gülnisa aradı. O sırada Sayın Başbakanımız'ın aracındaydık. Gülnisa, Sayın Başbakanımız'la da sohbet etti" şeklinde duyurdu.

Gülnisa Alkış, bugün telefonla Dışişleri Baklanı Ahmet Davutoğlu'nu aradığını anlatarak, "Sesini duymak istedim. Telefonla aradık, konuştuk. Bana nasılsın dedi. Sonra da yanımda misafirim var. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan var dedi. Onunla da konuştuk. Başbakanımız senin gözlerinden öperim dedi, ben de ellerinizden öpüyorum dedim. Ben de seninle tanışmak isterim dedi" şeklinde konuştu. Gülnisa, Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun kendisini manevi kızı olarak kabul etmesinin kendisini çok mutlu ettiğini

ifade ederek şunları söyledi:

"Bakanımız beni manevi kızı olarak kabul ettiği için mutlu oldum. Tanıştığımız da da mutlu oldum. En kısa zamanda Konya'ya gelir gelmez seni alacağım, evime götüreceğim, torunlarımla oynarsınız' dedi."

BAKAN DAVUTOĞLU, TWİTTER'DAN DUYURDU

ABD Başkanı Obama ile gerçekleştirilen görüşme sonrasında yaşanan telefon görüşmesini Dışişleri Bakanı Davutoğlu twitter'dan duyurdu. Bakan Davutoğlu twitter'dan, "ABD Başkanı Sayın Obama'yla görüşmeden dönerken Konya'daki manevi kızım, babasını şehit veren sevgili Gülnisa aradı. O sırada Sayın Başbakanımız'ın aracındaydık. Gülnisa, Sayın Başbakanımız'la da sohbet etti. Bu yoğun temponun arasında Gülnisa'nın telefonu bizim için güzel bir mola oldu" dedi.

BABASI 2002 YILINDA ŞEHİT OLMUŞTU

Bakan Davutoğlu 18 Mart Şehitler Günü törenlerinde Konya Şehitliği'nde, 2002 yılında Tunceli'de şehit düşen Jandarma Komando Er Selçuk Alkış'ın kızı 9 yaşındaki Gülnisa Alkış'la karşılaşmıştı. Burada Gülnisa, babasını hiç görmediğini belirterek, "2002 yılında Tunceli'de şehit olmuş" demesi üzerine Bakan Davutoğlu, "Beni manevi baban olarak kabul eder misin" diye sormuştu. Gülnisa'nın da, "Evet" demesi üzerine Bakan Davutoğlu, cep telefonu numarasını şehit kızına vermişti. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şehit Kızı Erdoğan'la Görüştü - Son Dakika


Advertisement