Selmanoğlu da Görevden Alınsın - Son Dakika
Güncel

Selmanoğlu da Görevden Alınsın

Selmanoğlu da Görevden Alınsın

MHP Elazığ İl Başkanı Oğuzhan Demir, Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan alınan Aytaç Durak'a uygulanan işlemin, Selmanoğlu için de uygulanmasını istedi.

27.03.2013 17:04  Güncelleme: 17:32

Elazığ Belediye Başkanı AK Partili Süleyman Selmanoğlu'nun 'görevi zincirleme kötüye kullandığı' gerekçesiyle 1 yıl 10 ay, 15 gün hapis cezasına çarptırılmasının ardından basın toplantısı düzenleyen MHP Elazığ İl Başkanı Oğuzhan Demir, Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan alınan Aytaç Durak'a uygulanan işlemin, Selmanoğlu için de uygulanmasını istedi.

Elazığ Belediyesi'nde 2005 ve 2010 yıllara arasında yapılan ihalelere fesat karıştırma, görevi kötüye kullanma, zincirleme görevi kötüye kullanma ve evrakta sahtecilik iddialarıyla açılan davada dün Belediye Başkanı Süleymanoğlu, 1 yıl 10 ay, 15 gün, diğer 44 sanık ise çeşitli hapis cezalarına çarptırıldı.

Bugün basın toplantısı düzenleyen MHP Elazığ İl Başkanı Oğuzhan Demir, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak hakkında uygulanan işlemin, hapis cezası alan Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu için de uygulanmasını istedi. Verilen hapis cezalarının Elazığ halkının ve kamuoyunun vicdanını rahatlatmadığını belirten Demir, şöyle dedi

Elazığ halkının vicdanlarına bir nebze de olsun su serpen karar, TCK 531 a,b,c,d ve e maddelerinin de sanıklara uygulanmasıyla gelmiştir. Öyle ki bu madde, sürekli, süreli veya geçici bir kamu görevinin üstlenmesinden ve bu kapsamda denetim ve gözetim altında bulunan kurum ve kuruluşlarca verilen atamaya ve seçime tabii bütün memuriyet ve hizmetlerden istihdam edilmekten; seçme ve seçilme ehliyetinden ve diğer siyasi haklardan; velayet hakkından vesayet veya kayyumluğa ait bir hizmette bulunmaktan, vakıf, dernek, sendika, şirket, kooperatif ve siyasi parti yöneticisi veya deneticisi olmaktan, bir kamu kurumunun veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının iznine tabi bir meslek veya sanatı, kendi sorumluluğu altında serbest meslek erbabı veya tacir olarak icra etmekten yoksun bırakılır.

AYTAÇ DURAK'A UYGULANAN İŞLEMİN AYNISI UYGULANSIN

Seçme, seçilme ve siyasi parti, tüzel kişiliklerinin yöneticisi, deneticisi olmaktan yoksun kalan kişinin Elazığ Belediye Başkanı sıfatı kullanmasına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İçişleri Bakanı Muammer Güler'in nasıl göz yumacaklarını soran Demir, MHP Elazığ il teşkilatı olarak Elazığ adına yetkilileri göreve davet ediyoruz. Belediye başkanı ve siyasi ekibinden de, Yargıtay kararını beklemeden görevlerinden derhal ayrılmalarını bekliyoruz. Adana Büyükşehir'in, Milliyetçi Hareket Parti'li Belediye Başkanı Aytaç Durak, aynı suçtan daha soruşturma aşamasında görevden el çektirilmişti. Bunu hatırlatıp Elazığ 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararına göre, Elazığ'da da el çektirme işleminin uygulanmasını talep ediyoruz dedi.

MORAL VERMEK İÇİN SLOGAN ATACAKLAR

Aldıkları bir duyuma göre yarın sabah tüm belediye çalışanlarının Elazığ Belediye Başkanı Selmanoğlu'nu belediye önünde destek amaçlı sloganlarla karşılayacaklarını ifade eden MHP'li Demir, Belediyede çalışan tüm birim müdürlerinin yanlarında çalışan tüm personelleri, tek tek arayarak yarın saat 10.00'da Belediye Başkanı Selmanoğlu'na moral vermek ve destek olunması amacıyla slogan atarak belediyenin önünde toplamaya çağırmışlar. Elazığ'daki bir çok mahallenin muhtarı da bu şekilde aranmış diye konuştu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Selmanoğlu da Görevden Alınsın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement