Şemdinli Dağlarında Piknik - Son Dakika
Güncel

Şemdinli Dağlarında Piknik

Şemdinli Dağlarında Piknik

Türkiye'nin 16 değişik üniversitesinden 450 öğrenci Şemdinli İlçesi'ne bağlı Nehri Bölgesi'ne giderek piknik yaptı.

09.06.2013 14:41  Güncelleme: 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çözüm süreci ile birlikte Hakkari Üniversitesi ile Gençlik ve Spor Hizmetleri Bakanlığı tarafından yürütülen projeyle Türkiye'nin 16 değişik üniversitesinden 450 öğrenci Şemdinli İlçesi'ne bağlı Nehri Bölgesi'ne giderek piknik yaptı. Öğrenciler her yöreden söylenen şarkılar eşliğinde halay çekerken, Hakkari Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Halit Demir, söylediği Türkçe ve Kürtçe şarkılarla öğrencilerden büyük alkış aldı.

Sabah Hakkari Üniversitesi önünde bir araya gelen 450 öğrenci geçen yıl sık sık PKK'nın eylem yaptığı Şemdinli İlçesi Nehri Bölgesi'ne gitti. Hakkari Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Halit Demir ve Genel Sekreter Doç.Dr. Mehmet Bingöl nezaretinde bölgeye giden öğrenciler, türbeleri ziyaret edip dualar okudu. Hakkari Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Halit Demir, proje kapsamında Türkiye'nin değişik üniversitelerinden akademik personel ve öğrencileri Hakkari Üniversitesi öğrencileri ve Hakkarililerle bir araya getirmenin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Kaynaşmanın bu dönemde büyük önem taşıdığını belirten Prof.Dr. Demir, şöyle dedi:

"Barış sürecinde Türkiye'nin değişik üniversitelerinde okuyan öğrencileri Hakkari halkıyla kaynaştırmaya çalıştık. Hakkarililer öğrencilere büyük bir ilgi göstererek, onları evlerinde misafir ettiler. Ayrıca Hakkari'nin güzelliklerini, kültürünü anlatmak için birde piknik gerçekleştirdik. Bu etkinliklerle Türkiye'ye mesaj verilmesi barış açısından iyi oldu."

HER YÖREDEN ŞARKILAR SÖYLENDİ

Piknik yapılan Nehri Bölgesi'nde öğrenciler her yöreden şarkılar söyleyerek halay çekti. Ancak, en büyük ilgi ve alkışı söylediği Türkçe ve Kürtçe şarkılarla Hakkari Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Halit Demir aldı. Piknikte döner ve ayran ikram edilmesi ardından öğrenciler hatıra fotoğrafı çektirdi. Piknik programı ardından Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Demir ve bir grup öğrenci Şemdinli Kaymakamı Cengiz Erdem'i ziyaret etti. Kaymakam Erdem ise, bu bölgelerde çatışmaların bitmesini ve tür organizasyonların sürekli yapılmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi. - Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şemdinli Dağlarında Piknik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement