Sen misin Provoke Etmeyen! - Son Dakika
Güncel

Sen misin Provoke Etmeyen!

Sen misin Provoke Etmeyen!

Gezi parkı eylemlerini desteklemediği için ünlü profesörü resmen linç etmeye çalışıyorlar.

25.06.2013 19:17

Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi, Sanat Bölümü Başkanı Prof. Ahmet Atan Gezi Parkı protestolarını desteklemiyor diye hem sosyal medyada hem de büyük medya organlarında resmen linç edilmeye başlandı.

Eylemlerle ilgili fikirlerini Twitter hesabından "Bu çapulcular 1908'de Taksim eylemlerinde yer almış olsalardı 'Abdülhamit istifa' diyeceklerdi. Uyan Türkiye 'm" şeklinde paylaşmıştı.

Attığı bu tweetin arkasından eleştiri oklarına maruz kalan Ahmet Atan hakkında bazı büyük medya organları resmen linç kampanyası başlattı. Öyle ki işler Profesörün istifasını talep etmeye kadar ilerledi. Bir yandan okulun dekanını da sıkıştıran bazı dernekler, üniversite içinde eylem bile yaptı.

Atan kendisi hakkında karalama kampanyaları düzenleyen medya kuruluşları ve basın mensuplarına yazdığı bildiri ile cevap verdi.

İşte o bildiri

Gezi Parkı protestoları, ülkemiz adına üzüntü verici olayların yaşanmasına neden olmuştur. Eylemlerin sosyal medya üzerinden yürütülen dezenformasyon sonucu, tedirgin edici boyutlara ulaştığı sırada toplumda yaşayan her birey gibi ben de fikir ve ifade özgürlüğü kapsamında, hiçbir grup ya da kişiyi doğrudan hedef almayacak şekilde fikirlerimi twitter'da @ahmetatan accountundan ifade ettim. Paylaştığım iletiler tahkir etmek, aşağılamak, hedef göstermek, tehdit etmek amaçlı değil, tamamen durum değerlendirmesi yapmak, yakın tarihimizde benzeri yaşanmış olaylarla kıyaslayarak ülkemizin karşı karşıya kalacağı olası komplolara ilişkin halkımızı uyarmak amaçlıydı. 1908 olaylarında neredeyse Osmanlı'nın kuruluşundan beri iç içe, kardeşçe yaşadığımız ve millet-i sadıka olarak adlandırılan Ermeni toplumu ile yahudiler dış mihraklar tarafından kışkırtılarak devlet-i aliyye ile arası bozulmuş ve ayrılıklar meydana gelmişti. Bugün de benzeri bir olayla karşı karşıya kaldığımızı düşünerek, tamamen benzetme yapma amacıyla paylaştığım ileti bazı yayın organları ve medya mensupları tarafından yanlış şekilde değerlendirildi, toplumu ayrıştırmaya çalıştığım, nefret duyguları serpiştirdiğim, ırkçı söylemler geliştirdiğim ifade edildi. Gezi Parkı eylemlerinin CNN, BBC, Rauters gibi dünyanın en büyük medya kuruluşları tarafından nasıl kışkırtıldığı hepimizin malumudur. Niyetim tamamen bu komplolar karşısında halkımızı ikaz etmekti. Türkiye toplumu asırlardır bir arada, kardeşçe yaşamayı başarabilmiş dünyanın ender toplumlarından biridir. Yüzyıllar boyu aynı tabağa kaşık çalmış bu birliği bozmaya çalışmak gibi bir niyetim asla olmamıştır. Söylemlerim tamamen bireysel çabalar sonucu farklı noktalara çekilmek istenmiştir. Yaratılmış her bireyin fert fert bir değer arzettiğini, kim olursa olsun bu toplum için önemli olduğunu daha önce paylaştığım iletilerde de ifade etmiştim. 30 yıllık akademik hayatımı Türkiye toplumunun bir arada yaşamasına katkı sağlayacak çalışmalara adadım. Yazdıklarımı kendi çerçevesinden yorumlayan, birkaç gündür adıma karalama kampanyaları düzenleyen medya kuruluşları ve medya mensuplarını toplumun vicdanına havale ettiğimi kamuoyuna saygıyla bildiririm.

Prof. Dr. Ahmet Atan

Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi

PROF. DR. AHMET ATAN KİMDİR?

1959 Hatay (Kırıkhan) doğumlu Atan, Gazi Üniversitesi, Gazi Eğitim Fakültesi Resim Bölümü'nden mezun oldu. Sanat Tarihi ve Grafik eğitimi aldı. 1991 Yrd. Doç. 1999 Doçentlik, 2006 yılında Prof. ünvanını aldı. Diyarbakır Dicle Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ve Mustafa Kemal Üniversitelerinde öğretim üyeliği yaptı. Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanlığı, Grafik Tasarım Anabilim Dalı Başkanlıkları yaptı. Konservatuar, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulundu. Dicle Üniversitesi ve Gazi Üniversitesinde Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora programlarında Tez Danışmanlıkları yaptı. Halen İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi'nde Bileşik Sanatlar Anasanat Dalı Öğretim Üyeliği ve "Sanat Bölümü" Başkanlığı görevini yürütüyor.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Sen misin Provoke Etmeyen! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement