Şike Davasında Emenike Şoku! - Son Dakika
Güncel

Şike Davasında Emenike Şoku!

Şike Davasında Emenike Şoku!

Şike davasında Savcı, Emenike hakkında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istedi.

27.11.2012 11:16  Güncelleme: 11:51

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ufuk Ermertcan, "Futbolda şike" davası kapsamında savunması alınamadığı için dosyası ayrılan futbolcu Emanuel Emenike'nin "şike" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "Futbolda şike" davası kapsamında savunması alınamadığı için dosyası ayrılan Nijeryalı futbolcu Emanuel Emenike'nin yargılanmasına devam edildi.

Tutuksuz sanık Emmanuel Emenike'nin katılmadığı duruşmada, avukatı Rezan Epözdemir hazır bulundu.

Duruşmada, esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı Ufuk Ermertcan, Emenike'nin "şike" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

ŞİKE DAVASINDA ÇIKAN SONUÇLAR

Bir önce görülen ve sonuçlanan şike davasında Aziz Yıldırım da dahil olmak üzere 43 kişiye çeşitli cezalar verilmiş dosya da Yargıtay'a gönderilmişti. Artık Yargıtay'ın kararı bekleniyor.

Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, Aziz Yıldırım'ın "spor müsabakalarının sonucunu etkilemek amacıyla Türkiye Profesyonel Süper Ligi'nde şike ve teşvik primi suçlarını işlemek suretiyle suç örgütü kurup yönettiği" gerekçesiyle 3 yıl hapis cezasına çarptırmış, cezayı 2 yıl 6 ay hapse indirmişti. Yıldırım'ı, 1 milyon 312 bin 500 lira adli para cezasına da çarptırmıştı.

Mahkeme heyeti, kararın kesinleşmesi halinde Yıldırım'ın 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'un 6259 sayılı Kanun ile eklenen 11. maddesinin 1. fıkrası uyarınca spor kulüplerinin, federasyonların, bünyesinde sportif faaliyet icra edilen tüzel kişilerin yönetim ve denetim organlarında görev yapmaktan yasaklanmasını da hükme bağlamıştı.

Kararda, aralarında Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Alaeddin Yıldırım, Elazığspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Fenerbahçe Altyapı Koordinatörü Cemil Turan ve bazı futbolcuların da bulunduğu 48 kişiye çeşitli cezalar verilmiş, 43 sanığın ise beraatına karar verilmişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şike Davasında Emenike Şoku! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement