Sınır Polisinin Eğitimi Projesi Tamamlandı - Son Dakika
Güncel

Sınır Polisinin Eğitimi Projesi Tamamlandı

Sınır Polisinin Eğitimi Projesi Tamamlandı

AB Eşleştirme Projesi 'Sınır Polisinin Eğitimi' projesi tamamlandı.

24.05.2012 13:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AB Eşleştirme Projesi 'Sınır Polisinin Eğitimi' projesi tamamlandı. Kapanış töreninde konuşan Emniyet Müdürü Mehmet Kılıçlar, "Hudut kapılarında çalışan emniyet personeli için 8 modül altında eğitim programları geliştirildi" dedi.

AB Eşleştirme Projesi 'Sınır Polisinin Eğitimi' projesi tamamlandı. Projenin kapanış töreni, Emniyet Genel Müdürlüğü Dikmen Binası Mavi Salon'da yapıldı. Kapanış törenine İçişleri Bakanlığı Müsteşar Vekili Mustafa B. Demirer, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Jean Maurice Ripert, Almanya Federal Polis Teşkilatı Genel Müdürü Matthias Seeger, Eğitim Dairesi Başkanı ve Proje'nin Türkiye Lideri Metin Varol ile projenin Almanya Lideri Dirk-Michael Jager konuşmacı olarak katıldı.Törende konuşan Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, "Hudut kapılarında çalışan emniyet personeli için 8 modül altında eğitim programları geliştirildi. Halkın can ve mal güvenliğini sağlamak gibi kritik bir görev yapan polisin sürekli eğitimi önemli. Sınır güvenliği için ilk önce Emniyet Genel Müdürlüğü personelinin kullanılmalı" dedi.

500 personelin eğitimini başarıyla tamamladığını dile getiren Kılıçlar, proje kapsamında eğitim alan personelin uygulamaları yerinde görme imkanı bulduğunu kaydetti. Kılıçlar, projeyle sınırı aşan suçlarla mücadele kapasitesinin artacağına inandığını vurguladı. Proje'nin Türkiye Lideri Metin Varol, yurt içi ve yurt dışında toplam 37 faaliyet gerçekleştirildiğini söyledi. 100 Emniyet Genel Müdürlüğü personelinin eğitici olarak yetiştirildiğini anlatan Varol, eğitim konusunda toplam 8 modül geliştirildiğini ifade etti. İnsan haklarına sahip polis yetiştirmeyi hedeflediklerini dile getiren Varol, polislik mesleğinde kararın ani ve doğru olması gerektiğini vurguladı.

Törende konuşan İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Bahrettin Demirer, Türkiye'nin AB'ye üye olmaya önem verdiğini belirterek bu konuda çalışmalarını sürdürdüğünü dile getirdi.

Demokrasinin bu coğrafyada çok iyi bilinen ve tatbik edilen bir şey olmadığını ifade eden Demirer, "Bir ülke çok zengin petrol yataklarına sahip olabilir ancak gerçek demokrasiyle tanışılmaması halinde sınırlı bir faydalanma olacaktır" dedi.

Bu projelerle demokrasinin tamamlanacağını dile getiren Demirer, Türkiye'nin demokrasi bakımından çevredeki ülkelere de örnek olma gayreti içinde bulunduğunu belirtti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sınır Polisinin Eğitimi Projesi Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement