Şırnak'ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü paneli düzenlendi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Şırnak'ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü paneli düzenlendi

Şırnak\'ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü paneli düzenlendi
15.06.2023 23:05

Şırnak Üniversitesi'nde gerçekleştirilen etkinlikte Rektör Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, 15 Temmuz'da devletin bekası ve demokrasi uğruna canlarını feda edenleri anarak, Türk milletinin iradesini hedef alan hain darbe girişiminde canını feda edenleri rahmetle andı. Programda konuşmacılar tarafından sunumlar yapıldı ve 15 Temmuz gecesine ait kısa film gösterimi ve fotoğraf sergisi de yer aldı.

Şırnak'ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü paneli yapıldı.

Şırnak Üniversitesi 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi Salonundaki etkinlikte konuşan Rektör Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, 15 Temmuz'da, devletin bekası ve demokrasi uğruna yüzlerce insanın canlarını feda ettiğini anlattı.

Alkış, şöyle dedi:

"Türk milletinin iradesini hedef alan hain darbe girişiminde hiç düşünmeden canını feda eden 251 demokrasi şehidimizi rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyorum. Tarihi, bağımsızlık uğruna gerçekleştirilmiş şanlı mücadelelerle dolu olan aziz milletimiz aynı vakur duruşunu 15 Temmuz gecesi de göstermiş vatan ve bayrak sevgisini tüm dünyaya haykırarak bir kahramanlık destanı daha yazmıştır."

Program daha sonra Öğretim görevlisi Ahmet Selçuk Bayburtlu moderatörlüğünde konuşmacı Doç. Dr. Ruhullah Öz'ün "Tekerrür eden tarihin ibretlik vakası 15 Temmuz" ile Araştırmacı Yazar Ahmet Ay'ın " Türkiye'de askeri darbeler ve 15 Temmuz ihaneti" konulu sunum yapıldı.

Konuşmaların ardından 15 Temmuz gecesine ait kısa film gösterimi izletildi, fotoğraf sergisi gezildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şırnak'ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü paneli düzenlendi - Son Dakika


Advertisement