Şırnak'ta Beyaz Esaret - Son Dakika
Güncel

Şırnak'ta Beyaz Esaret

Şırnak\'ta Beyaz Esaret

Şırnak'ı etkisi altına alan kar yağışıyla birçok yol ulaşıma kapanırken, beyaz esaret bölge genelinde kendini hissettirdi.

13.12.2013 12:24

Şırnak'ı etkisi altına alan kar yağışıyla birçok yol ulaşıma kapanırken, beyaz esaret bölge genelinde kendini hissettirdi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi kara kışa hazırlıksız yakalandı. Şırnak Valiliği ve Şırnak Belediyesi kriz masaları oluştururken, köy yolları ulaşıma tamamen kapandı. Şırnak'ta Uludere'ye bağlı Şenoba köyüne kadar yol açılırken, geri kalan bütün köy yollarının hala ulaşıma kapalı olduğu belirtildi. Ejder Uğur adlı vatandaş, "Arabayı çıkartmaya çalışıyorum. Çok sıkışmış, yoğun kar yağması nedeniyle karın altında kalmış" dedi.

İhsan İdin adlı şoför ise, 10 yıldır böyle bir kar görmediklerini söyledi. İdin, "Yaklaşık 10 senedir böyle bir kar böyle bir kış görmemişiz. Millet çalışıyor. Biz şehir içi yolcu taşımacılığı yapıyoruz. Şırnak'taki sahipsiz insanları, yolcuları almasak işine geç kalan insanlar oluyor. İşine gitmeyen insanlar oluyor" diye konuştu.

İki defa taktığı zincirin koptuğunu söyleyen Cangir Külter adlı taksi şoförü de "İnanılmaz bir zorluk içerisindeyiz. İki defa zincir koptu ve yine bağladık. Yolcu var ama biz yolculara ulaşamıyoruz" ifadelerini kullandı.

Vatandaşlar evleri damlamasın diye çatıdaki karı kendi imkanlarıyla yaptığı büyük tahta süpürgeyle temizlemeye çalışıyor. Ömer Duman isimli vatandaş, "Kar temizliyoruz. Kaç yıldır böyle kar yağmamıştı. Bizde dam damlamasın diye karı temizlemeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Ayrıca Şırnak'ta 60 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu belirtildi. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement