Siyasi Partilerde Bayramlaşma - Son Dakika
Güncel

Siyasi Partilerde Bayramlaşma

Siyasi Partilerde Bayramlaşma

MHP'de, Genel Başkan Yardımcısı Yalçın başkanlığındaki heyet, siyasi parti temsilcilerini ağırladı Genel Başkan Yardımcısı Yalçın: "Kandil ile İmralı arasına sıkışmış bir iktidar var. Bu s...

16.10.2013 13:53

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Kandil ile İmralı arasına sıkışmış bir iktidar var. Bu sıkışmışlık içerisinde ayak yoluna çevrilmiş İmralı, hemen her dönemde yeni talimatlarla iktidara akıl hocalığı yapıyor" iddiasında bulundu.

Bayramın ikinci gününde siyasi partiler arasında bayramlaşma ziyaretleri yapıldı. Bayramlaşma programı kapsamında MHP'yi sırasıyla DSP, AK Parti, BBP, SP, DP ve CHP heyetleri ziyaret etti. Siyasi parti heyetlerini, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyel ve MYK Üyesi M. Sami Uzun ağırladı.

DSP Genel Başkan Yardımcısı Hüsniye Kaya başkanlığındaki heyetin ziyaretinde konuşan Yalçın, MHP'nin, iktidarı en sert tondan eleştiren bir siyasi parti olduğunu ifade ederek, "Mevcut siyasi iktidarı anamuhalefet partisinden daha ciddi tenkit ettiğimiz kanaatindeyiz. Anamuhalefet görevini biz yapıyoruz aslında" değerlendirmesinde bulundu.

DSP'nin MHP ile amaç ve fikir birliğinin devam edeceğini ifade eden DSP'li Kaya, "Ama bundan sakın ha DSP sağa kayıyor, diye de bir anlam çıkmasın. Öyle bir şey yok" dedi.

Kaya'nın sözleri üzerine Yalçın, "Biz, DSP'yi hiç solda görmedik, yanımızda, yelpazenin sağında gördük, hükümette de öyleydiniz" diye konuştu.

-AK Parti heyeti MHP'de

DSP'den sonra MHP'yi AK Parti heyeti ziyaret etti. AK Parti Ankara Milletvekili Fatih Şahin, demokratikleşme paketiyle ilgili çalışmaların devam ettiğini belirtmesi üzerine MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, "Sizlerin ileri demokrasi adına takdim ettiğiniz bu paket, iki seçim sistemini de içerisine koymanızdan dolayı daraltılmış bir demokrasiyi zorunlu hale getiriyor" iddiasında bulundu.

Seçim sistemlerine ilişkin bir çalışma yaptıklarını hatırlatan Yalçın, MHP'nin önerisinin Genel Başkan Devlet Bahçeli tarafından açıklanacağını bildirdi.

Dünyanın farklı coğrafyalarında zorluk içinde bayramı karşılayan Müslümanların olduğuna işaret eden Şahin, "İnşallah bu bayram onların huzur ve sükununa vesile olur" dedi.

Her Müslümanın çektiği sıkıntının Türkiye'yi de ilgilendirmesi gerektiğini vurgulayan Yalçın, "Sayın Başbakan Mısır'da olan hadiseleri tenkit ederken kendi perspektifinden haklıydı ama Suriye'yi, Kuzey Irak'ı da görmüş olmamız gerekirdi. Başbakan Mısır'da bir ağlayacak Esma buluyorsa bir de Suriye'de bulmalıydı" diye konuştu.

Şahin de Esma'nın sembol bir isim olduğunu, yalnızca Mısırla sınırlı olmadığını söyledi.

Yalçın'ın yerel seçimlerden MHP olarak çok ciddi sonuçlar beklediklerini dile getirerek, "Her ne kadar bu sonuçlar sizin için talihsiz bir neticeye gidecekse de halkın rey beyanıyla olacağı için zannediyorum sinenize çekeceksiniz" sözlerine Şahin "Milletten gelen başımız gözümüz üzerine, biz de hodri meydan diyoruz" yanıtı verdi.

-BBP heyeti MHP'de

BBP heyetinin başında ziyarete gelen Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler, TBMM'nin, Osmanlı İmparatorlu'nun son meclisine benzediğini öne sürerek, "O zaman da azınlık milletvekilleri, militanlarla dağlarda bayramlaşıyordu" dedi.

Açılım ve demokratikleşme süreci adı altında ülkenin temel dinamiklerinin dinamitlendiğini ileri süren Şenliler, Türkiye'nin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini iddia etti.

"Kandil ile İmralı arasına sıkışmış bir iktidar var. Bu sıkışmışlık içerisinde ayak yoluna çevrilmiş İmralı, hemen her dönemde yeni talimatlarla iktidara akıl hocalığı yapıyor" iddiasında bulanan MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, yerel seçimlerin bir dönüm noktası olacağını, genel seçim havasında geçeceğini savundu.

-Saadet Partisi heyeti MHP'de

Saadet Partisi heyetinin ziyaretinde ise Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya, yerel seçimleri çok önemsediklerini belirterek, Türkiye'nin gidişatını iyi görmediklerini söyledi.

Demokratikleşme paketinin hakları vermek değil hakları almak anlamına geldiğini öne süren Çetinkaya, Türkiye'nin milli görüş iktidarına ve belediyeciliğine ihtiyacı olduğunu savundu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın demokratikleşme paketini "diyet" olarak nitelendirerek, paketin çözüm sürecinin bir ürünü olduğunu öne sürdü. Yalçın, "Paket, başörtüsü gibi birkaç istisna dışında, terör örgütüne verilmiş sözlerin sonucudur" ifadelerini kullandı.

-CHP heyeti MHP'de

CHP heyetine başkanlık eden Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı, yerel seçime yönelik çalışmalara başladıklarına anlatarak, bir yandan da seçim güvenliğine ilişkin çalışmalar yürüttüklerini bildirdi.

Seçimlerin güven içinde yapılması için tüm partilere görev düştüğünü belirten Halıcı, seçmen listelerinin çok önemli olduğunu, vatandaşlardan, evlerindeki ve apartmanlarındaki seçmenleri listede kontrol etmelerini istedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, anayasa çalışmalarında vatandaşlık hususunda CHP'nin AK Parti ile anlaştığı yönünde haberlerin olduğunu hatırlatması üzerine Halıcı, partisinin özgürlüklerden yana olduğunu ama taviz vermeyecekleri bazı hususlar bulunduğunu söyledi. İktidar partisinin önemli konulardaki değişiklikleri bütün muhafelef partileriyle görüşerek yapması gerektiğini savunan Halıcı, "Muhakkak uzlaşma sağlanmalıdır. Uzlaşma olmadan sadece siyasi hesaplarla seçim hesapları ile atılacak adımlar ne ülkemize ve ne partiye yarar getirir" dedi.

Anayasa Komisyonuna partilerin eşit üye verdiğini ve Anayasanın tümü üzerinde değerlendirme yaptıktan sonra Meclise ve halka götürmeyi protokole bağladıklarını anlatan Yalçın, protokole sonuna kadar bağlı kalınması gerektiğini söyledi.

Halıcı'nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bütün partilerin uzlaşması gerektiğini düşündüğünü, bundan geri adım atılmadığını ifade etmesi üzerine Yalçın, "Sayın Başbakan'ın bu tuzağına düşerseniz, geniş uzlaşma, toplumsal mutabakatı yakalama, ortak aklı oluşturma ilkelerinden taviz vermiş oluruz"  ifadesini kullandı.

Halıcı da "Bazı konular siyasi partiler arasında pazarlık konusu yapılmamalı, toplumun bütün kesimlerini içine alan bir uzlaşı ile gerçekleştirilmeli. Niyet olarak atılan adımların daha olumlu hale gelebilmesi için destek niyetimiz mevcuttur ama bunun şartı başladığımız biçimde bütün partilerin katılımıyla, uzlaşısıyla ortaya çıkması konusunda tavrımızda bir değişiklik yok" dedi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Siyasi Partilerde Bayramlaşma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement