Soma'da 8'i Avukat 37 Kişiye Gözaltı - Son Dakika
Güncel

Soma'da 8'i Avukat 37 Kişiye Gözaltı

Soma\'da 8\'i Avukat 37 Kişiye Gözaltı

Manisa'nın Soma ilçesinde polisin kimlik sorgulaması sırasında 8'i Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi avukat olmak üzere 37 kişi gözaltına alındı.

17.05.2014 18:29

Manisa'nın Soma ilçesinde polisin kimlik sorgulaması sırasında 8'i Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi avukat olmak üzere 37 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 37 kişi, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Soma Devlet Hastanesi'ne getirildi.

Edinilen bilgiye göre, Eğitim-Sen'de toplantı yapan 8'i avukat 37 kişi, toplantının ardından polisin kimlik sorgulaması yapmak istemesi üzerine kimlik göstermedi. Bunun üzerine 37 kişi polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. İddialara göre, 37 kişi kelepçe ile önce Soma Lisesi Linyit Spor Salonu'na götürüldü. Gözaltına alınan kişiler daha sonra sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Soma Devlet Hastanesi'ne getirildi. Sağlık kontrolü sırasında CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey ve CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, kelepçe ile gözaltına alınılmasına tepki gösterdi.

Gözaltı haberlerini Soma'daki çalışmalar sırasında öğrendiklerini belirten Özel, gözaltına alınan kişilerin spor salonunda tutulduklarını öğrenmelerini ifade ederek, "Bugün Soma'da maden alanında çalışmalarımızı sürdürürken haber geldi. Emniyet Müdürlüğü'ne gittik, daha sonra bir spor salonunda tutulduklarını öğrendik. Bugün Soma'da olası bir eyleme, yürüyüşe, protestoya karşı 3 bin kişilik gözaltına hazırlık yapmış Soma polisi. Avukatların emniyete götürülemeyeceği sadece savcılık tarafından sorgulanacağına dair dayanak hatırlatılınca hep birlikte buraya geldik. Sağlık kontrolünden geçiriliyor arkadaşlar. Bu sırada savcı da avukatlar için gözaltı kararının olmadığını, onları kim tuttuysa sorunun ona sorulması gerektiğini söyledi. Geldiğimiz noktada, avukatlar serbest ama diğer arkadaşlar serbest bırakılmadığı için şu an içerideler" dedi.

Pavey ise avukatların böyle bir duruma maruz kalmasını istemediklerini belirterek şöyle konuştu: "Kim bu emri verdi? Savcının buraya gelip bir açıklama yapmasını istiyoruz."

Gözaltına alınanlar, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Soma'da 8'i Avukat 37 Kişiye Gözaltı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement