Steinmeier: Türkiye'ye Verdiğimiz Sözün Arkasındayız - Son Dakika
Güncel

Steinmeier: Türkiye'ye Verdiğimiz Sözün Arkasındayız

Steinmeier: Türkiye\'ye Verdiğimiz Sözün Arkasındayız

Avrupa Türk İşadamları ve Sanayicileri Derneği'nin (ATİAD) Düsseldorf'da dördüncü kez gerçekleştirdiği Almanya Türk Ekonomi Günü'nde Türk iş adamları ile Alman ekonomi ve siyaset çevresinden seçkin temsilciler bir araya geldi.

18.09.2013 11:41

Avrupa Türk İşadamları ve Sanayicileri Derneği'nin (ATİAD) Düsseldorf'da dördüncü kez gerçekleştirdiği Almanya Türk Ekonomi Günü'nde Türk iş adamları ile Alman ekonomi ve siyaset çevresinden seçkin temsilciler bir araya geldi. ATİAD Başkanı Prof. Dr. Recep Keskin'in açılışını yaptığı ve Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu'nun sürekli gelişen Türk Alman ticari ilişkilerinin hem Almanya'ya hem de Türkiye'ye katkılarıyla ilgili bir konuşma yaptığı etkinliğin onur konuğu Almanya eski Dışişleri Bakanı, Sosyal Demokrat Parti (SPD) meclis grup başkanı Frank Walter Steinmeier'di.

SOSYAL DEMOKRATLAR OLARAK SÖZ VERDİK

Bölgesel bir güç haline gelen Türkiye'deki ekonomik gelişmelerin dünyaya örnek gösterildiğini ve Almanya olarak Türkiye'yi önemsediklerini kaydeden Steinmeier, konuşmasında şunları söyledi:

'Biz sosyal demoratlar olarak sözümüzün arkasındayız. Türkiye isterse ve kriterleri yerine getirirse AB'ye tam üyeliğini destekiyoruz. Ancak Türkiye'de bir süre önce sokaklarda yaşananları doğru görebiliyorsam, şöyle bir görüntü ortaya çıkıyor; Bu protestolarda genç ve dinamik bir sivil toplumun oluştuğunu ve siyasete müdahil olmak istediğini gördüm. Bu durum Türkiye'deki mevcut hükümetin son yıllarda kaydettiği ekonomik gelişme ve Avrupa'ya açılım, askeri etkinin azalmasının da bir sonucudur. Hükümete düşen, bu özgüvenli genç kuşağın politik katılım isteklerine yanıt vermektir. Bana Türk hükümetine tavsiyelerde bulunmak düşmez, ama bu hareketi ciddiye almak gerekir.'

GENÇLERE ÖDÜL Etkinlikte ATİAD'ın genç kuşakları iş dünyasına kazandırmak amacıyla yürüttüğü projelerde başarı gösteren gençlere ödüller verildi. Ebru Güneş, Ufuk Dağcı, İbrahim Toprak, Murat Meziroğlu, Bahar Batıhan Şenay oturak, İpek Kızıltan, Ali Bacak, Güler Arslangiray, Mücahit Şuayip Şenel ödüllerini yetkililerin elinden aldılar.

ŞİRKET DEVRALACAKLARA ÖNERİLER

Etkinliğin öğleden sonraki bölümünde NRW Eyaleti Ekonomi Bakanlığı'ndan Hans Peter Bayer, NRW Bank'tan Simon Sdahl, Düsseldorf Zanaatkarlar Odası'ndan Hubert Kersting, Teşvik bankası KfW'den Eckard von Schwerin, Köln Sanayi ve Ticaret Odası'ndan Mathias Haerchen ve Borken Belediyesi'nden İngo Trawinski düzenlene forumlarda Almanya'da şirket devralma konusunda Türk işadamlarına bilgiler verdiler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Steinmeier: Türkiye'ye Verdiğimiz Sözün Arkasındayız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement