Akreditasyon uzman yardımcısı olabilmek için hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler, mühendislik, fen, fen edebiyat, tıp, veteriner, ziraat, su ürünleri fakültelerinden mezun olmak gerekecek.
Akreditasyon Uzmanlığı Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Akreditasyon uzman ve uzman yardımcılarının mesleğe alınma, yetiştirilme, tez ve yeterlik sınavları, eğitimleri, görev, yetki ve sorumlulukları ile ilgili usul ve esasları düzenleyecek yönetmelik, hükümleri, Türk Akreditasyon Kurumunda istihdam edilecek akreditasyon uzman ve uzman yardımcıları hakkında uygulanacak. Yönetmeliğe göre Türk Akreditasyon Kurumu'nda görevlendirilecek uzman yardımcıları giriş sınavı ile alınacaklar. Giriş sınavı, yazılı ve sözlü olarak iki aşamalı veya yalnızca sözlü olarak tek aşamalı yapılabilecek. Giriş sınavları, kadro ve ihtiyaç durumuna göre kurum tarafından uygun görülecek zamanlarda ve uygun görülen öğrenim dalları itibariyle yapılacak. Yazılı sınav klasik ve/veya test usulünde yapılabilecek. Yazılı sınav kurumca yapılabileceği gibi, üniversiteler veya diğer kamu kurumlarına da yaptırılabilecek. Yazılı sınavın üniversiteler veya diğer kamu kurumlarına yaptırılması durumunda yazılı sınava ilişkin hususlar kurum ile ilgili kuruluş arasında yapılacak protokol ile düzenlenecek. Giriş sınavına katılma şartları, atama yapılacak kadro sayısı, öğrenim dalları, sınav tarihi ve yeri, sınavın yapılış şekli, KPSS puan türü ya da türleri ve asgari puanlar, puan sıralamasına göre kaç adayın çağrılacağı, son başvuru tarihi, başvuru yeri, sınav sonuçlarının değerlendirilme yöntemi ile sınavla ilgili diğer hususlar başvuru süresinin bitiminden en az on beş gün önce Resmi Gazete'de, Türkiye genelinde yayımlanan tirajı en yüksek ilk beş gazetenin en az birinde ve Kurumun internet adresinde yayımlanmak suretiyle duyurulacak.
Giriş sınavına katılabilmek için geçerlik süresi dolmamış KPSS puan türü veya türlerinden giriş sınav duyurusunda belirtilen asgari puanı almış olmak, en az dört yıllık lisans eğitimi veren Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler, Mühendislik, Fen, Fen Edebiyat, Tıp, Veteriner, Ziraat, Su Ürünleri Fakülteleri veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak, giriş sınavının yapıldığı tarih itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak şartları aranacak. Kurum, giriş sınavı duyurusunda yer vermek suretiyle, sınavı hizmet gereklerini ve kurumun ihtiyaç durumunu dikkate alarak belirleyeceği fakülte ve bölümlerden bir kısmına açık olarak da yapabilecek. - Ankara
Son Dakika › Güncel › Su Ürünleri Fakültesi Mezunları Akreditasyon Uzmanı Olabilecek - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?