Sümer Kampusu'nde, Anlamlı Buluşma - Son Dakika
Güncel

Sümer Kampusu'nde, Anlamlı Buluşma

Sümer Kampusu\'nde, Anlamlı Buluşma

CUMHURİYET'in ilk yıllarında yaptırılan Sümerbank Kayseri Bez Fabrikası'nın yıllar önceki çalışanları, Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Kampusu olan tarihi mekanda bir araya geldi.

26.09.2016 14:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CUMHURİYET'in ilk yıllarında yaptırılan Sümerbank Kayseri Bez Fabrikası'nın yıllar önceki çalışanları, Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Kampusu olan tarihi mekanda bir araya geldi.

Mimarlık Fakültesi tarafında organize edilen ve bu yıl ikincisi düzenlenen Eski Sümer Çalışanları Buluşması'nda duygusal anlar oldu. Mimarlık Fakültesi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Burak Asiliskender, eski Sümer çalışanları ve yakınlarına sunum yaptı. Konferans Salonu'nda yapılan sunumda konuşan Doç.Dr. Asiliskender, Sümer Kampusu'ndeki restorasyon çalışmaları, fabrikanın eski ve yeni hali hakkında bilgi verdi. Çalışanlar da kendilerini ve daha önce çalıştıkları birimleri tanıttı. Buluşmada şu an hayatta olmayan eski Sümer çalışanları da rahmet ve saygıyla anıldı. Sunum ardından, bu yıl eğitime açılan ve Sümerbank Bez Fabrikası döneminde büyük ambar olarak kullanılan binayı restorasyondan sonra ilk kez gezme fırsatı bulan çalışanlar, anı tazeledi. Kimileri geçmişteki anılarını anlattı, kimileri de yakınlarına yıllar önce çalıştıkları mekanları gösterdi.

Doç. Dr. Burak Asiliskender, eski Kayseri Sümerbank Bez Farbikası çalışanlarının katılımının geçen yıla oranla bu yıl daha da arttığını söyledi. Doç.Dr. Asiliskender, "Buradaki değişimi görmek onları çok heyecanlandırıyor. İstanbul, İzmir, Kayseri ve çevre illerden özellikle etkinlik için gelmiş çalışan ve çalışan yakını var ve çok keyifli olduklarını dile getiriyorlar" diye konuştu.

Eski Sümerbank Bez Fabrikası çalışanları da buluşmadan duydukları memnuniyeti dile getirerek şimdi ise bir üniversite olarak devamlılığını sürdürmesinden mutluluk duyduklarını ifade etti.

- Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sümer Kampusu'nde, Anlamlı Buluşma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement