Sunay Akın Karamanlıları Geçmişe Götürdü - Son Dakika
Güncel

Sunay Akın Karamanlıları Geçmişe Götürdü

Sunay Akın Karamanlıları Geçmişe Götürdü

Her akşam farklı etkinliklerle devam eden Ramazan Şenlikleri, şair-yazar Sunay Akın gösterisiyle sürdü.

10.08.2012 22:26  Güncelleme: 22:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sunay Akın, tek kişilik gösterisinde anlattığı Ramazan öyküleriyle dinleyicilerini geçmişe götürdü. Eskiden sanatın daha yoğun yaşandığını ifade eden Akın, insanların mahya ışıkları ve resimlerini görmek için geceleri şehirlerindeki camileri dolaştığını söyledi.

Sunay Akın: "İsmetpaşa Caddesi Muhteşem Olmuş"

En son geçtiğimiz Ramazan Ayı'nda ilimize gelen ve bu süreç içerisinde Karaman'daki birçok değişikliğin farkına vardığını ifade eden Sunay Akın, en çok da İsmetpaşa Caddesi'nde yapılan düzenlemenin dikkat çekici olduğunu belirtti. Programı öncesi İsmetpaşa Caddesi'nde dolaşma imkânı bulduğunu ve caddeyi çok beğendiğini dile getiren Akın, Karamanlılardan bu caddeye sahip çıkmalarını isteyerek, kabuklu yemişlerle kirletmemelerini söyledi.

Kendisine özgü üslubu ve anlatımıyla geçmişten bugüne bir köprü kuran Sunay Akın, izleyenleri de kendi içinde bir yolculuğa çıkardı. Akın'ın anlattıkları Karamanlıları kimi zaman düşündürdü, kimi zaman da eğlendirdi.

Gecede konuşan Belediye Başkanımız Kâmil Uğurlu da; çocukluğundaki Ramazan anılarından kısaca bahsederek, gelecek yılın Ramazan programını şimdiden yaptıklarını ve bundan sonra bu şenliklerin başka bir mekân da kutlanacağını söyledi.

Geceye katkısından dolayı Şair ve yazar Sunay Akın'a teşekkür eden Başkan Uğurlu, sanatçıya çiçek ve Kül Tigin Anıtı hediye etti. Sunay Akın, Başkan Uğurlu'dan aldığı çiçeği bayan bir izleyicisine armağan etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sunay Akın Karamanlıları Geçmişe Götürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement