Sur'daki Tarihi Camiye Terör Saldırısına Tepkiler - Son Dakika
Son Dakika Logo

Sur'daki Tarihi Camiye Terör Saldırısına Tepkiler

09.12.2015 12:08

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu (GENÇKONFED) Genel Başkanı Bilal Okudan, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki Osmanlı eseri Fatih Paşa (Kurşunlu) Camisi'ne yönelik terör saldırısına ilişkin, halkın inanç değerlerine, ibadethanelere ve kültürel mirasa yapılan saldırının kabul edilemeyeceğini bildirdi.

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu (GENÇKONFED) Genel Başkanı Bilal Okudan, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki Osmanlı eseri Fatih Paşa (Kurşunlu) Camisi'ne yönelik terör saldırısına ilişkin, halkın inanç değerlerine, ibadethanelere ve kültürel mirasa yapılan saldırının kabul edilemeyeceğini bildirdi.

Okudan, yaptığı yazılı açıklamada, PKK'lı teröristlerce camiye gerçekleştirilen saldırıyı kınadıklarını belirtti.

Halkın manevi değerlerinin terör örgütünce hiçe sayıldığını ifade eden Okudan, aziz milletin huzuruna kasteden karanlık mihrakların, son aylarda halkı ve değerlerini hiçe sayarak başta cami, Kur'an kursları, medreseler ve tarihi mekanlar olmak üzere birçok yeri ya harabeye çevirdiğini ya da kapanma noktasına getirdiğini kaydetti.

Okudan, Sur'da halkın kış ayında evlerinden edilmesi ve esnafın iş yerlerini günlerce kapatmak zorunda kalmasının, meselenin vahametini net şekilde ortaya koyduğunu vurguladı.

"İbadethanelerin hedef alınması, insanlığın hedef alınmasıdır" değerlendirmesinde bulunan Okudan, şu ifadeleri kullandı:

"Mensubu olduğumuz İslam dininde, savaşlarda bile mabetlere dokunulmamış, dokunulmayacaktır. Bölge halkının inanç değerlerine, ibadethanelere ve kültürel mirasa yapılan saldırı kabul edilemez. En kutsal değerlerimizden biri olan camilerimizi karargah haline getirenleri, yakanları ve çatışmaları yaşam alanlarına taşıyanları şiddetle ve nefretle kınıyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sur'daki Tarihi Camiye Terör Saldırısına Tepkiler - Son Dakika


Advertisement