Suriye'de Acil Una İhtiyaç Var" Kampanyası - Son Dakika
Güncel

Suriye'de Acil Una İhtiyaç Var" Kampanyası

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : İHH İnsani Yardım Vakfı Sakarya Şube Başkanı Sebahattin Aydın'ın konuşması AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu'nun konuşması AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç'ın konuşması Tırların uğurlanması Sakarya'da toplanan 25 ton kömür, 15 ton un, ayakkabı ve insani yardım malzemelerinin yüklendiği 2 tır, Hatay'ın Reyhanlı ilçesine hareket etti Sakarya'da, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca başlatılan "Suriye'de Acil Una İhtiyaç Var" kampanyası kapsamında toplanan 2 tır yardım malzemesi, Hatay'ın Reyhanlı ilçesine gönderildi.

19.02.2016 18:31

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

İHH İnsani Yardım Vakfı Sakarya Şube Başkanı Sebahattin Aydın'ın konuşması

AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu'nun konuşması

AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç'ın konuşması

Tırların uğurlanması

Sakarya'da toplanan 25 ton kömür, 15 ton un, ayakkabı ve insani yardım malzemelerinin yüklendiği 2 tır, Hatay'ın Reyhanlı ilçesine hareket etti

Sakarya'da, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca başlatılan " Suriye'de Acil Una İhtiyaç Var" kampanyası kapsamında toplanan 2 tır yardım malzemesi, Hatay'ın Reyhanlı ilçesine gönderildi.

AK Parti Sakarya İl Gençlik Kolları ile vatandaşların desteğiyle toplanan 25 ton kömür, 15 ton un, ayakkabı ve insani yardım malzemelerinin gönderilmesi dolayısıyla, partinin il teşkilatı önünde tören düzenlendi.

Törende konuşan AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu, dünyanın, sığınmacılara yardım elini uzatmadığını söyledi.

Gönderilen yardım malzemelerinin mazlumların yarasına derman olmasını dileyen Uncuoğlu, "Yardımlarımız inşallah bereketli ve daim olsun. Yardımlara destekte bulunan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç da dünyada "güçlü ve merhametli ülke" denildiğinde akla Türkiye'nin geldiğini belirtti.

Türkiye'nin gücüyle bölgedeki savaşı durdurmaya çalıştığını kaydeden Kılıç, "Türkiye, mağdur insanların bir nebze de olsa ihtiyaçlarını karşılamak, onların gönül yorgunluğunu dindirmek adına çok ciddi yardımlar yapıyor. En kısa zamanda barış ve huzurun sağlanması, oradaki insanların rahatça yaşamalarını Allah'tan diliyorum" ifadelerini kullandı.

İHH İnsani Yardım Vakfı Sakarya Şube Başkanı Sebahattin Aydın da kentten Suriye'ye 109 ve 110. yardım tırını çıkardıklarını bildirdi.

Sakarya İHH ekiplerinin Azez bölgesinde yardım çalışmalarını yürüttüğünü belirten Aydın, şunları kaydetti:

"Özellikle Halep'in kuzeyinin Türkiye ile irtibatını sağlayan noktaların Rusya tarafından bombardımana tabi tutulması, yoğun göç hareketine sebebiyet verdi. Bunun üzerine İHH yardım ekipleri bölgeye intikal etti. AFAD, Kızılay ve Kilis Valiliğinin destekleriyle içeride bu 50 bin nüfus bölgeye yerleştirildi. Çadırlar kuruldu. Günlük 50 bin kişilik yemek yapılıyor. Bölgede ihtiyaç çok fazla. Çalışmalar sağlıklı yürüyor. Halkımızı bu çalışmalara destek vermeye davet ediyoruz."

Daha sonra, 2 yardım tırı Reyhanlı'ya hareket etti.

Suriye\'de Acil Una İhtiyaç Var" Kampanyası
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'de Acil Una İhtiyaç Var' Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement