Suriye'de Sivillere Yönelik Saldırılar Midyat'ta Kınandı - Son Dakika
Güncel

Suriye'de Sivillere Yönelik Saldırılar Midyat'ta Kınandı

Suriye\'de Sivillere Yönelik Saldırılar Midyat\'ta Kınandı

BDP'liler ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Suriye'de Kürt bölgesinde El Nusra grupları tarafından sivillere yönelik gerçekleştirilen saldırıları kınadı.

04.08.2013 16:23  Güncelleme: 08:36

Mardin'in Midyat İlçesi'nde, BDP'liler ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Suriye'nin kuzeyindeki Kürt bölgesinde El Nusra grupları tarafından sivillere yönelik gerçekleştirilen saldırıları kınadı.

Midyat'ta, aralarında Selahaddin Eyyubi Düşünce Derneği, Süryani Kültür Derneği, Mıhallemi Derneği, Engelliler Derneği, Eğitim-Sen Temsilciliği, Din-Bir-Sen Temsilciliği ve İmam Hatip Mezunları Derneği gibi STK temsilcileri ile BDP Midyat İlçe teşkilatından bir grup partili, Suriye'nin Kürt bölgelerinde sivillere yönelik gerçekleştirilen saldırıları kınamak için Barış ve Kardeşlik Parkı'nda bir araya geldi. Sık sık, 'Rojava halkı yalnız değildir', 'Biji berxvedana Rojava (Yaşasın Rojava direnişi)', 'Biji yekitiya Rojava (Yaşasın Rojavanın birliği)', 'Rojava çetelere mezar olacak' ve 'Direnişe devam Rojava'ya selam' sloganları atan grup adına Selahaddin Eyyubi Düşünce Derneği Başkanı Rıdvan Acar açıklama yaptı. Rojava'da (Suriye'nin kürt bölgesi) gerçekleşen katliamı lanetlediklerini vurgulayan ve sivil Kürt halkına yönelik katliama karşı sessiz ve seyirci kalmayacaklarını söyleyenAcar, şöyle konuştu:

"Her fırsatta zulme karşı durduklarını dile getiren başta İslami cemaatler ve sivil toplum örgütleri yaşanan bu katliamlar karşısında da sessiz ve seyirci kalarak, insan hakları, hukuk, savaş suçlarından, zalim ve zulümden ne anladıklarını gösteriyorlar. Mübarek Ramazan ayını dinlemeden, bayram arifesini önemsemeden Müslüman sivil Kürt halkına karşı Hz. Hamza'ya vahşi tarafından yapılan muameleyi uygulayan Ebu Cehil torunlarını lanetliyoruz ve uyarıyoruz. Bir avuç insan da kalsak bu zulmü ifşa edeceğiz. Tel örgülerin insanlığımıza sınır çizmesine izin vermeyeceğiz. Zulme karşı sessiz ve seyirci kalmayacağız. Rojava'da küçük bedenlere maalesef büyük bombalar yağdırılıyor. Sokaklar kadın, yaşlı, çocuk cesetleriyle dolu. Bu gün Rojava'da ne yazık ki ikinci bir Halepçe yaşatılıyor. Mazlumlar katledilirken, katledilenlerin dinine, ırkına, cinsiyetine, türüne göre karşı çıkıyor ya da susuluyorsa bu riyakarlık, ikiyüzlülük ve faşistliktir. Sözde İslam devletleri, demokrasi havarisi kesilen batılı devletler, insan haklarının beşiği olarak gösterilen Avrupa Birliği ve her fırsatta kendini İslam ülkesi olarak ilan eden Türkiye sessizliğini korurken, Rus hükümeti bu katliama sessiz kalmamaktadır. Başta da kendi ülkemize çağrımızdır. Yanı başımızda yaşanan bu vahşet acilen kınanmalı, bizden kilometrelerce uzakta Mısır'da yaşanan askeri darbeye karşı, yaşanan zulme karşı gösterilen hassasiyet acilen Rojava içinde gösterilmelidir. Böyle bir tutum Türkiye Kürtlerini mutlu edeceği gibi hükümetin yürütmekte olduğu Çözüm Süreci'ne de katkı sağlayacağına inanıyoruz."

Açıklamanın ardından toplantıya katılanlar olaysız dağıldı. - Mardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Suriye'de Sivillere Yönelik Saldırılar Midyat'ta Kınandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement