Suriye'deki Olaylar - Son Dakika
Güncel

Suriye'deki Olaylar

Suriye\'deki Olaylar

Suriye'de Beşşar Esed'e bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlerde ağır silahlarla gerçekleştirdiği operasyonlarda 78 kişinin öldüğü bildirildi.

22.12.2012 20:47

Suriye'de Beşşar Esed'e bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlerde ağır silahlarla gerçekleştirdiği operasyonlarda 78 kişinin öldüğü bildirildi.

Merkezi Londra'da bulunan Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), güvenlik güçlerinin başkent Şam'ın Kalamun, Doğu Guta, Daraya ve Haresta bölgelerinde havan topu ve roketlerle düzenlediği saldırılarda 52 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti.

Başkentin Berze ve Yebrud mahallelerinde patlamaların yaşandığını aktaran SNHR, ayrıca operasyonlarda Halep'te 8, Hama'da 7, İdlib'te 6, Rakka ve Deyru'z Zor kentinde 2'şer ve Humus'ta bir olmak üzere ülke genelindeki olaylarda 78 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Bu arada, başta başkent Şam'ın banliyöleri olmak üzere Hama, Halep ve Humus'ta halkın ekmek ve yakacak sıkıntısı çektiğini aktaran Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), Özgür Suriye Ordusuna (ÖSO) bağlı birliklerin Halep'teki Esed güçlerine ait 135'inci askeri birliğin kontrolünü tamamıyla ele geçirdiğini aktardı.

ÖSO'unun uluslararası Şam havaalanı yakınında yer alan 131'inci alayın çevresini kuşattığını belirten SRGC, iki ordu arasında yoğun çatışmaların yaşandığına işaret etti.

Havaalanı yolu üzerinde ÖSO ile Suriye Ordusu arasında çatışmaların devam ettiğini ve ordunun bölgeye havan topu ve roketlerle saldırıya geçtiğini ifade eden SRGC, operasyonların aşkam saatlerinde de birçok kentte devam ettiğini açıkladı.

Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin ülke genelinde gerçekleştirdiği operasyonlarda çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale getirdiğini öne sürdü.

Muhabir: Ali Demir/ Bülent Şahin Erdeğer

Yayıncı: Erdem Gültekin - ŞAM

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'deki Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement