Tacikistan'da Cumhurbaşkanı Seçimime Doğru - Son Dakika
Güncel

Tacikistan'da Cumhurbaşkanı Seçimime Doğru

Tacikistan\'da Cumhurbaşkanı Seçimime Doğru

6 Kasım'da yapılacak seçim için aday sayısı 4'e çıktı

18.09.2013 14:20

Tacikistan'da, 6 Kasım'da yapılacak cumhurbaşkanı seçimlerinde adayların sayısı 4'e ulaştı.

Tacikistan Sosyalist Partisinin son olarak yapılan kurultayında, parti lideri Abduhalim Gaffarov, partisi tarafından cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilirken, böylece cumhurbaşkanı seçimleri için aday sayısı dörde çıkmış oldu.

Muhalif Tacikistan Sosyal-Demokrat Partisi ve İslami Uyanış Partisi ile ülkedeki bazı sivil toplum örgütlerince oluşturulan Tacikistan Reform Güçler Birliği tarafından, insan hakları savunucusu Aynihal Babanazarova aday gösterilirken, Ziraat Bilimleri Akademisi Başkan Yardımcısı Tolibek Buhariyev Çiftçiler Partisinden, Saidcafar İsmanov ise Demokrat Partiden aday olmuştu.

Tacikistan Halk Demokrat Partisi'nin Sözcüsü Usman Saleh ise 7 yıllık bir süre için kimin cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesi konusunda herhangi bir karar almadıklarını kaydederek, partinin seçim öncesi kurultayının, Cumhurbaşkanı İmamali Rahman'ın 61. yaş gününü kutlayacağı 5 Ekim'den bir gün önce yapılacağını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Rahman, 6 Kasım'da yapılacak seçimlere katılıp katılmaması konusunda herhangi bir açıklama yapmazken, Rahman, 1994, 1999 ve 2006 yıllarında yapılan seçimlerde 3 kez cumhurbaşkanı seçilmişti. Cumhurbaşkanı Rahman'ın, mensubu olduğu Tacikistan Halk Demokrat Partisinin gelecek ay yapılacak kurultayında aday gösterilmesi beklenirken, uzmanlar, büyük ihtimalle seçimleri Rahman'ın kazanacağını dile getiriyor.

6 Kasım'da yapılacak cumhurbaşkanı seçimlerine katılacak adayların, 7 Ekim'e kadar en az 210 bin imza toplamaları gerekiyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tacikistan'da Cumhurbaşkanı Seçimime Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement