Taliban'ın İki Numaralı İsminin Hala Tutuklu Olduğu İddiası - Son Dakika
Güncel

Taliban'ın İki Numaralı İsminin Hala Tutuklu Olduğu İddiası

Taliban\'ın İki Numaralı İsminin Hala Tutuklu Olduğu İddiası

Afganistan Talibanı, örgütün iki numaralı ismi Molla Abdulgani Baradar'ın tutuklu bulunduğu Pakistan'da, İslamabad yönetimi tarafından açıklanmasına rağmen serbest bırakılmadığı iddia etti

09.10.2013 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pakistan güvenlik güçleri tarafından 2010'da ülkenin güneyindeki Karaçi kentinde gözaltına alındıktan sonra cezaevine konulan Afgan Talibanı'nın iki numarası Molla Abdulgani Baradar'ın, geçtiğimiz günlerde serbest bırakıldığı yönündeki açıklmalara rağmen halen hapiste olduğu ifade edildi.

Taliban Sözcüsü Zebihullah Mücahid tarafından e-posta yoluyla yapılan açıklamada, Molla Baradar'ın serbest bırakılmadığı, sağlık durumunun da endişe verici boyutlara ulaştığı belirtildi.

Zebihullah Mücahid'in açıklamasında şu ifadelere yer verildi.

"Molla Abdulgani Baradar, maalesef halen Pakistan'da cezaevinde tutuklu bukunmakktadır. Gün geçtikçe kötüleşmekte olan sağlık durumu da endişe verici bir hal almıştır. Afganistan İslam Emirliği (Taliban'ın yönetimdeyken kullandığı resmi adı) ailesi ve sevenleri Molla Baradar'ın derhal serbest bırakılmasını talep etmektedir. Bu, İslami ve insani değerler temelinde ele alınmalıdır. Pakistan makamları Molla Baradar'ın serbest bırakıldığını söylüyor, bu açıklama ile neyi kastediyorlar? İslamabad yönetiminden bu ifadelerine açıklık getirmelerini ve sözlerinde durmalarını bekliyoruz."

Pakistan Dışişleri Bakanlığından 21 Eylül'de yapılan açıklamada, Molla Abdulgani Baradar'ın barış müzakerelerine katkı sağlaması amacıyla serbest bırakıldığı dile getirilmiş ancak nerede olduğu kounusunda bilgi verilmemişti.

Molla Muhammed Ömer'in yardımcısı Molla Abdulgani Baradar, Taliban'ın saha komutanları üzerinde ciddi etkiye sahip ve halen birçok kişi tarafından Taliban ile Kabil hükumeti ve ABD arasında başlaması muhtemel barış müzakereleri için kilit isim olarak görülüyor.

Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai, pazartesi düzenlediği basın toplantısında, İslamabad'dan Molla Baradar'ın serbest bırakılmasını istemiş ve eğer serbest kaldıysa Molla Baradar ile irtibat kurmak için yardım talebinde bulunmuştu. - Kabil

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Taliban'ın İki Numaralı İsminin Hala Tutuklu Olduğu İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement