Tarihçi-Yazar Bahadıroğlu: "Büyüme Sırası Türkiye'ye Gelmiştir" - Son Dakika
Güncel

Tarihçi-Yazar Bahadıroğlu: "Büyüme Sırası Türkiye'ye Gelmiştir"

Tarihçi-Yazar Bahadıroğlu: "Büyüme Sırası Türkiye\'ye Gelmiştir"

Tarihçi ve yazar Yavuz Bahadıroğlu, büyüme sırasının yeniden Türkiye'ye geldiğini belirterek, "Ama bunun bir şartı var."

16.03.2013 16:03

Tarihçi ve yazar Yavuz Bahadıroğlu, büyüme sırasının yeniden Türkiye'ye geldiğini belirterek, "Ama bunun bir şartı var. Çanakkale ruhunda ittifak. Çanakkale ruhunda birlik beraberlik. Çanakkale ruhunda birbirimizi anlamaya çalışmak" dedi.

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde Müftülük ve Belediye Başkanlığı tarafından "18 Mart Çanakkale Zaferi ve İstiklal Marşı'nın kabulü" konulu bir konferans düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan konferansın açılışında konuşan İlçe Müftüsü Burhan Çakır, Çanakkale'nin yokluk ve imkansızlıklara rağmen inancın ve azmin hiçbir engel tanımadığının canlı bir şahidi olduğunu söyledi.

Tarihçi-yazar Yavuz Bahadıroğlu, konferansta yaptığı konuşmada, bu toprakta yeşeren çiçeğe de, böceğe de, insana da neye inanırsa inansın, hangi milletten olursa olsun saygı göstermek gerektiğini söyledi. Bahadıroğlu, "Çanakkale, İstiklal Savaşı'na moral desteği verdiği, bu savaşı kazanan komutanlara çok iyi bir eğitim alanı olduğu için, düştüğü yerden kalkan bir milletin varlığını yeniden dünyaya haykırdığı için ve en önemlisi birlik ve beraberliğimizin en son adresi olduğu için önemlidir" dedi.

Bu memleketin altında milyonlarca şehidin imzasının olduğunu ifade eden Bahadıroğlu, şöyle konuştu:

"Bu memleketin altında milyonlarca şehidin imzası var. Sadece bizim değil. Bu memleket, bu toprağın altında ebediyeti yaşayanların da devleti, milletidir. Bu ülke hala şehit veriyor dostlar. Anadolu anası bayrağa sarılı tabuttan evladını çıkartıp toprağa verdikten sonra kameralara dönüp hala 'vatan sağ olsun' diyebiliyorsa, bu milletin ve devletin sırtı yere gelemeyecek, ezanı ve bayrağıyla sonsuza kadar yaşayacaktır inşallah."

Büyüme sırasının yeniden Türkiye'ye geldiğini, bunun da bir şartının olduğunu belirten Bahadıroğlu, "Bu İngiliz projesini unutmayın. Bugün ne olursa Amerika'ya ihale ediyoruz. Amerika devlet olma sürecini henüz tamamlayamamış bir devlettir. Bakalım Osmanlı gibi 600'ncü yaşında var olabilecek mi? Mesela Sovyetler Birliği var olamadı. Galiba büyüme sırası Türkiye'ye geliyor yeniden. Ama bunun bir şartı var. Çanakkale ruhunda ittifak. Çanakkale ruhunda birlik beraberlik. Çanakkale ruhunda birbirimizi anlamaya çalışmak. Mehmet Akif'in İstiklal Marşı'na koyduğu 'Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda' dediği o insanlar toprağın altında bu toprağın bekçiliğini yapıyorlar. ve o insanlar bu toprakları bekledikçe bu milletin sırtı yere gelmeyecektir ama, bizim de onların ruhaniyetine uygun bir hayat yaşamak şartıyla, onların amaçlarına uygun bir hayat yaşamakla olacak bu, yatarak değil" şeklinde konuştu.

Bahadıroğlu, "Bizim kötü bir alışkanlığımız var. Gavurun adamlarını göklere çıkartırız, bizim padişahlara gelince sarhoş, ayyaş, harem kuşu, kızıl sultan, vatan haini. Hangi millet kendi ninelerine, dedelerine böyle lakaplar takar. Hürrem Sultan'ı zaten cadı ilan ettiler. Ekranda 'Sülüman, sülüman' diye dolaşan kadından bahsediyorum. Hürrem Sultan, Peygamber Efendimizin fakir akrabalarına dağıtılmak üzere her gün bu ülkeden 6 bin altın göndermiştir, 72 tane hayır eseri yaptırmıştır. Haseki Hastanesi dediğimiz Haseki Hürrem Sultan Külliyesi onundur. Edirne'ye ve Mekke'ye ilk suyu o getirmiştir. Kur'an'da adı geçen üç şehir Mekke, Medine ve Kudüs'te üç büyük üniversite yaptıran hanımefendi odur" dedi.

Konferansın ardından Yavuz Bahadıroğlu'na Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcı tarafından plaket verildi. Konferansa, Kaymakam Oktay Kaya, Garnizon Komutanı Bakım Yüzbaşı Alper Koç, Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcı, Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Yürükcü, Oğuz Sertler, İlçe Emniyet Müdürü Ümit Okumuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hanifi Başıbüyük, İlçe Müftüsü Burhan Çakır, Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Meclis Başkanı Osman Tekeli, İl Genel Meclisi Üyesi Zeki Uyanık, AK Parti, CHP ve MHP İlçe Başkanları, din görevlileri ve binin üzerinde vatandaş katıldı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tarihçi-Yazar Bahadıroğlu: 'Büyüme Sırası Türkiye'ye Gelmiştir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement