Tbf Uluslararası U16 Turnuvası" - Son Dakika
Son Dakika Logo

Tbf Uluslararası U16 Turnuvası"

Tbf Uluslararası U16 Turnuvası"
02.02.2014 15:15

Sakarya'da 16 ülkenin katılımıyla düzenlenen turnuva, Letonya ve Bosna Hersek takımlarının karşılaşmasıyla başladı.

Sakarya'da 16 ülkenin katılımıyla düzenlenen Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) "Uluslararası U16 Turnuvası", Letonya ve Bosna Hersek takımlarının karşılaşmasıyla başladı.

Türkiye Basketbol Federasyonu'nca (TBF) Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen turnuvada yıldız ve B milli takımları ile Arjantin, Almanya, Bulgaristan, Bosna Hersek, Fransa, Gürcistan, İsveç, Karadağ, Letonya, Polonya, Rusya, Slovenya, Sırbistan ve Ukrayna Yıldız milli takımları mücadele edecek.

TBF Sportif Faaliyetler Departmanı Yetkilisi Rutkay Özgür, turnuvanın ilk gününde Letonya ve Bosna Hersek takımlarının karşı karşıya geldiğini söyledi.

Turnuvanın çok güzel başladığını belirten Özgür, "Dünyada bu yaş kategorisindeki en önemli turnuvalardan biri. Her yıl 12 takımlı olarak yapıyorduk, bu yıl 16 takıma çıkardık. Turnuvaya Avrupa dışından da Arjantin takımı dahil oldu" diye konuştu.

Bütün takımları en iyi şekilde ağırladıklarını, milli takımı da en iyi şekilde turnuvaya hazırladıklarını vurgulayan Özgür, milli takım olarak hedeflerinin şampiyonluk olduğunu ifade etti.

Özgür, Türkiye'nin son yıllarda basketbol branşında gelişmesinin milli takımların hedeflerini yükseltmesine neden olduğunu belirterek, "İnşallah burada oynayan arkadaşlarımızı da ileride A milli takımda göreceğiz" şeklinde konuştu. - Sakarya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tbf Uluslararası U16 Turnuvası' - Son Dakika


Advertisement