TCCC'nin Kanada İş Forumu Yapıldı - Son Dakika
Güncel

TCCC'nin Kanada İş Forumu Yapıldı

TCCC\'nin Kanada İş Forumu Yapıldı

Türkiye Kanada Ticaret Odası'nın Toronto'daki yeni binası düzenlenen iş forumu ile hizmete girdi.

04.12.2013 06:08  Güncelleme: 08:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Kanada Ticaret Odası'nın (TCCC) Toronto şehir merkezindeki yeni binası hizmete girdi.

TCCC'nin yeni binasının açılışı nedeniyle düzenlenen iş forumuna, Kanada, Türkiye ve ABD'den işadamları katıldı. Odanın açılış kurdelesini, incelemelerde bulunmak üzere Kanada'da bulunan TBMM Parlamentolararası Kanada Dostluk Grubu üyesi AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Muş, CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt ve MHP Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk ile Toronto Başkonsolosu Ali Rıza Güney kesti.

TBMM Parlamentolararası Kanada Dostluk Grubu üyesi Milletvekili Mehmet Muş, açılışta yaptığı konuşmada, hızla büyüyen bir ekonomiye sahip olan Türkiye'nin, bölgesinden dünyanın birçok noktasına köprü vazifesi gören yapıda olduğunu söyledi. Muş, Kanada ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilerinde, bu bağlamda hızla gelişeceğine inandığını kaydetti.

Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt de gönüllü hareketlerle başlatılan çalışmaların, Türkiye'nin gelişimine önemli katkılar sağladığını anlattı. Kendisinin de uzun yıllar sivil toplum kuruluşlarında görev aldığını ifade eden Öğüt, TCCC'nin çalışmalarını takdir ettiğini belirtti.

Milletvekili Oktay Öztürk ise Türkiye'nin tüm çabalarına karşın Kanada ile ticaretin olması gereken yerde bulunmadığını söyledi. Öztürk, Türkiye'nin dostluğuna mazhar olan ülkelerin, bundan büyük faydalar sağladıklarını dile getirerek, Kanada'nın da bu konuda Türkiye'nin dostluğunu tercih etmesi gerektiğini kaydetti.

Törende konuşan Toronto Başkonsolosu Ali Rıza Güney de son yıllarda artan ekonomik diplomasinin, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesine önemli katkıları olduğunu bildirdi.

-"Köprüler kuruyoruz"-

TCCC Genel Sekreteri Enes Kula, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amaçlarının, insanlar arasında köprü kurmak, Kanada ile Türkiye arasındaki ticaretin gelişmesine katkı sağlamak olduğunu belirterek, "Bugün de burada hem yeni binanın açılışı ile hem de iş forumuyla insanları bir araya getirdik. Umarız bunlar, iki ülke arasındaki pazarı daha da büyütür" dedi.

TCCC İş Forumu'na, Kanada'nın yanı sıra Türkiye ve ABD'den de işadamları katıldı. TCCC merkezindeki odalarda bir araya gelen işadamları, inşaat, gıda ve tekstil gibi alanlarda karşılıklı işbirliği imkanlarını görüştüler.

- Ottawa'da panel düzenlendi-

Öte yandan TBMM Parlamentolararası Kanada Dostluk Grubu üyeleri, Otawa'da da yoğun bir programa katıldı.

Kanada Federal Parlamentosu'nda mevkidaşları ile buluşan milletvekilleri, daha sonra Anadolu Kültürleri Federasyonu tarafından düzenlenen "Türkiye, Bölgesi ve Ötesi" konulu panele katıldı.

Kanada Federal Parlamentosu Başkanı Andrew Scheer de panele katılanları verdiği resepsiyonla ağırladı. Resepsiyona Kanadalı milletvekilleri de katıldı.

Panele katılan Türkiye'nin Ottawa Büyükelçisi Tuncay Babalı ise iki ülke arasındaki serbest ticaret anlaşması görüşmelerine, gelecek yılın ikinci yarısında başlamayı planladıklarını kaydetti. TBMM Parlamentolararası Kanada Dostluk Grubu üyeleri, Montreal'de de incelemelerde bulunacak ve Türk toplumu ile bir araya gelecek.

Heyet, 7 Aralık'ta Türkiye'ye dönecek. - Kanada

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TCCC'nin Kanada İş Forumu Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement