Tdv'den Hırvatistan'a Boşnakça Kur'an-ı Kerim - Son Dakika
Güncel

Tdv'den Hırvatistan'a Boşnakça Kur'an-ı Kerim

Tdv\'den Hırvatistan\'a Boşnakça Kur\'an-ı Kerim

Türkiye Diyanet Vakfının (TDV) "Hediyem Kur'an Olsun" projesi kapsamında, Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de Kur'an-ı Kerim'in 4 bin Boşnakça meali dağıtıldı.

01.06.2017 23:26

Türkiye Diyanet Vakfının (TDV) "Hediyem Kur'an Olsun" projesi kapsamında, Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de Kur'an-ı Kerim'in 4 bin Boşnakça meali dağıtıldı.

Zagreb Camisi'nde düzenlenen 4 bin Kur'an-ı Kerim mealinin dağıtım törenine, TDV Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Çetin, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Hasan Atlı ve Hırvatistan İslam Birliği temsilcileri katıldı.

Çetin, törende yaptığı konuşmada, proje kapsamında 20 bin Kur'an-ı Kerim mealinin Bosna Hersek genelinde dağıtıldığını anımsatarak, Boşnakça dilinde basılan 50 bin mealin Balkan ülkelerinde dağıtılacağını ifade etti.

Projenin, Balkanlar'da yaşayan her Müslüman aileye kendi dillerinde Kur'an-ı Kerim hediye etmeyi amaçladığını belirten Çetin, "TDV, bugüne kadar Afrika'dan Asya ve Avrupa'ya kadar Müslüman nüfusun yaşadığı ülkelere bir milyon Kur'an-ı Kerim dağıtımında bulundu." dedi.

Çetin, Hırvatistan'ın ardından bir diğer Balkan ülkesi Slovenya'ya gideceklerini de sözlerine ekledi.

Bu arada, Kur'an-ı Kerim'in Boşnakça mealleri, Hırvatistan'ın yanı sıra Bosna Hersek, Sırbistan, Arnavutluk, Slovenya, Kosova, Makedonya ve Karadağ'da yaşayan Müslümanlara hediye edilecek. Meallerde, Boşnak alim Besim Korkut'un ilk baskısı 1977'de yapılan tercümesinin de kullanıldığı kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tdv'den Hırvatistan'a Boşnakça Kur'an-ı Kerim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement