"Terörle Mücadele Gözden Geçirilmeli" - Son Dakika
Güncel

"Terörle Mücadele Gözden Geçirilmeli"

"Terörle Mücadele Gözden Geçirilmeli"

BASK Genel Başkanı Resul Akay, PKK'nın, Hüseyin Aygün'ün şahsında millet iradesini kaçırdığını söyledi.

14.08.2012 10:06  Güncelleme: 10:33

BASK Genel Başkanı Resul Akay, PKK'nın, Hüseyin Aygün'ün şahsında millet iradesini kaçırdığını belirterek, "Bu mesaj iyi anlaşılmalı ve terörle mücadele stratejisi behemehal gözden geçirilmelidir" dedi.

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Genel Başkanı Resul Akay, yazılı bir açıklama yaparak, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün PKK tarafından kaçırılmasını endişe verici olarak değerlendirdi. PKK'nın, Hüseyin Aygün'ün şahsında millet iradesini kaçırdığını belirten Akay, "Bu mesaj iyi anlaşılmalı ve terörle mücadele stratejisi behemehal gözden geçirilmelidir" dedi. Hükümetin terörle mücadele konusunda kafasının karışık olduğunu savunan Akay, hükümetin terörle müzakere ve mücadele girdabında sürüklendiğini öne sürdü. Akay, "Hükümet, Kürt kökenli vatandaşlarımız haksızlığa uğradığı için ya da bazı hakları verilmediği için PKK'nın dağa çıktığını ve silaha sarıldığını düşünen kişi ve kuruluşların etkisi altında kalmıştır. Kimi strateji kuruluşları ile kimi sözde aydınların yoğun kampanyasına itibar eden hükümet, hiçbir hükümetin cesaret edemediği adımları atmış ve PKK ile müzakere masasına dahi oturmuştur" dedi. Hükümetin attığı adımların terörü azaltmadığını söyleyen Akay, "Terör 1992 yılı Nevruz sürecine geri dönmüştür. Gelinen nokta son derece ürkütücüdür. Karşımızda Şemdinli kırsalında 20 gün boyunca TSK ile savaşı göze alan, yasama organı üyesini dağa kaldıran, karakolları basarak gencecik fidanları toprağa düşüren, büyükşehirlerde bomba patlatan, asker sivil demeden herkese ölüm kusan bir terör şebekesi durmaktadır. Açıkçası ortada vahim bir tablo bulunmaktadır" değerlendirmesinde bulundu.

-KALICI ADIMLAR ATILMALI-

Her vatandaşın yaşam hakkının tehdit altında olduğunu ifade eden Akay, hükümetin terörle mücadele stratejisini gözden geçirmesi ve gölge boksu yapmak yerine kalıcı adımlar atması gerektiğini kaydetti. Hüseyin Aygün'ün PKK terör örgütünün elinden bir an önce kurtarılması gerektiğini ifade eden Akay, açıklamasında, şu tespitlere yer verdi:

"Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin Sayın Başbakanı pek çok ülkeye sert uyarılar yaparken, terörün konuşlandığı Irak yönetimine karşı sessizliğini bozmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, Irak Hükümetine karşı bu güne kadar anlaşılır bir çağrı yapmadığı gibi, PKK'nın konumlandığı Kuzey Irak'ın imar ve inşasını yapmakta, ucuz elektrik ve rafine petrol vermekte, gıda ve diğer ihtiyacını karşılamaktadır." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel 'Terörle Mücadele Gözden Geçirilmeli' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement