Türk Hava Yolları (THY) ve Anadolu Üniversitesi iş birliğiyle 2013 yılında hayata geçirilen "Kabin Ekibi Eğitimi ve İstihdamı" projesi sayesinde Ulaştırma Meslek Yüksekokulu Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı öğrencilerine havacılık sektörünün kapıları açılıyor.
Anadolu Üniversitesi, hayata geçirdiği üniversite-sektör iş birlikleri sayesinde öğrencilerine eğitim hayatının yanı sıra iş hayatının da kapılarını aralamanın gururunu yaşıyor. Bu kapsamda, 2013 yılında THY ile imzalanan iş birliği protokolüyle Ulaştırma Meslek Yüksekokulu bünyesinde uygulamaya geçirilen "Kabin Ekibi Eğitimi ve İstihdamı" projesi ile havacılık sektörünün yetişmiş eleman ihtiyacının karşılanması hedefleniyor. Protokol kapsamındaki ilk mezunlarını dönem sonunda vermeye hazırlanan Ulaştırma Meslek Yüksekokulu'nda, THY ile yapılan iş birliğinin hem havacılık sektörüne hem de öğrencilere katkı sağlayacağı düşünülüyor. Proje sayesinde nitelikli kabin görevlilerinin yetiştirilmesi planlanırken bu kapsamda da Anadolu Üniversitesi ve THY ile ortaklaşa çalışmalar yürütülüyor.
KABİN GÖREVLİLİĞİNDE YABANCI DİL BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR
Günümüzde önemli bir meslek grubu haline gelmeye başlayan kabin memurluğu, sağladığı istihdam olanakları bakımından ise son yılların yükselen meslek grupları arasında gösteriliyor. Ulaştırma Meslek Yüksekokulu Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı'ndan mezun olan öğrencilerin, gerekli mesleki yeterlilikleri sağlamaları halinde THY bünyesinde öncelikli olarak istihdamlarının sağlanması planlanıyor. Anadolu Üniversitesinin; iletişim, takım çalışması ve uçuşta yolcu konforunun sağlanması gibi konularda öğrencilere yönelik olarak vermiş olduğu eğitimler ise nitelikli kabin görevlilerinin yetiştirilmesinde büyük önem taşıyor. Bu eğitimlerin yanı sıra Ulaştırma Meslek Yüksekokulu tarafından program kapsamındaki öğrencilere seçmeli yabancı dil hazırlık sınıfı olanağı tanınıyor. Hazırlık sınıfı sayesinde öğrencilerin, eğitimli ve kaliteli bir şekilde programdan mezun olarak havacılık alanında iş sahibi olmaları hedefleniyor. Ayrıca havacılık alanında kariyer yapmak isteyen öğrencilerin, en az bir yabancı dili (İngilizce) iyi derecede öğrenmeleri konusunda da uyarılarda bulunuluyor. Programdan mezun olan öğrencilerin eğitimdeki yeterliliklerinin yanında uçuşa elverişlilik durumlarına da bakılıyor. Uçuşa elverişlilik raporu ise Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün yetkilendirdiği hastaneler aracılığıyla veriliyor.
KABİN GÖREVLİLİĞİ CİDDİ SORUMLULUKLARI DA BERABERİNDE GETİRİYOR
Kabin görevliliği, programdan mezun olan öğrencilere mesleki anlamda ciddi sorumlulukları da beraberinde getiriyor. Dolayısıyla öğrencilere, eğitim hayatlarından itibaren bu sorumlulukları edinmeleri ve bu bilinçle yetişmeleri konusunda tavsiyelerde bulunuluyor. Mesleki hayatta edinilmesi gereken alışkanlıkların yaşam tarzı haline getirilmesinin ise bu bilincin oluşmasına yardımcı olacağı belirtiliyor. Kabin görevliliğinin, insanlarla sürekli iletişimi gerektiren bir meslek türü olması nedeniyle kişisel bakımın gerekliliğine de dikkat çekiliyor. Bu alışkanlıkların eğitim hayatında kazandırılması adına program kapsamındaki öğrencilere kuaförlük eğitimi veriliyor. Öğrencilere verilen eğitimler esnasında ise havacılığın disiplin ve sürekli öğrenmeyi gerektiren bir meslek grubu olduğu bilincinin uyandırılması adına sürekli bu konuya vurgu yapılıyor. - ESKİŞEHİR
Son Dakika › Güncel › THY'nin Kapıları Anadolu Üniversitesi Öğrencilerine Açılıyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?