Trafik Kazasında Şehit Olan Er Memleketine Uğurlandı (2) - Son Dakika
Güncel

Trafik Kazasında Şehit Olan Er Memleketine Uğurlandı (2)

Trafik Kazasında Şehit Olan Er Memleketine Uğurlandı (2)

Adana'da TOPRAĞA VERİLDİ Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde askeri aracın şarampole yuvarlanması sonucu şehit olan jandarma er Şahabettin Atak, memleketi Adana'nın Ceyhan İlçesi'nde gözyaşları aarasında toprağa verildi.

06.07.2015 17:24

Adana'da TOPRAĞA VERİLDİ

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde askeri aracın şarampole yuvarlanması sonucu şehit olan jandarma er Şahabettin Atak, memleketi Adana'nın Ceyhan İlçesi'nde gözyaşları aarasında toprağa verildi.

Şemdinli İlçesi Aktütün Hudut Tabur Komutanlığı'na ait askeri kamyon, dün saat 12.00 sıralarında görev dönüşü ilçeye 40 kilometre uzaklıktaki Uğuraçan Köyü Yeşilbayır Mezrası yakınlarında sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu şarampole yuvarlandı. Kazada, jandarma er Şahabettin Atak şehit olurken, 1 uzman çavuş da yaralandı.

Terhisine 50 gün kala şehit olan Şahabettin Atak'ın cenazesi Hakkari'den Diyarbakır'a, oradan da uçakla Adana'ya gönderildi. Adana Havalimanı'ndan alınan cenaze, Ceyhan İlçesi'nin Belediyeevleri Mahallesi'ndeki Fatih Camii'ne getirildi. Burada düzenlenen törene 6'ıncı Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Satı Bahadır Köse, İl Jandarma Komutanı Albay Ünsal Bulut, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Ceyhan Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Murat Kütükçü, Belediye Başkan Vekili Sami Özsoy, Askerlik Şubesi Başkanı Binbaşı Ayhan Evli, askeri ve mülki erkan ile yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Şehidin İzmir'de vatani görevini yapan kardeşi Cengiz Atak, haber verilmediği için törene katılamadı.

Cenaze namazının kılınması ardından omuzlara alınan Şahabettin Atak'ın cenazesi top arabasına konuldu. Bir süre top arabasında taşınan cenaze daha sonra cenaze nakil aracına alınarak Ceyhan Asri Mezarlığı'ndaki şehitliğe götürüldü.

Burada kardeşlerinin ve yakınlarının sarılarak gözyaşı döktüğü şehidin tabutu açılarak baba Süleyman ile anne Fatma Atak, oğullarının yüzüne son kez baktı. Cenaze daha sonra göz yaşları arasında toprağa verildi. Defin işlemleri ardından Tümgeneral Satı Bahadır Köse, Şahabettin Atak'ın tabutundaki Türk bayrağını öperek baba Süleyman Atak'a verdi. Bayrağı öperek alan baba Atak, "Vatan sağolsun" dedi. - Atak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Trafik Kazasında Şehit Olan Er Memleketine Uğurlandı (2) - Son Dakika


Advertisement