Tüçev'den İdo'nun Çevreci Kaptanına Plaket - Son Dakika
Güncel

Tüçev'den İdo'nun Çevreci Kaptanına Plaket

Tüçev\'den İdo\'nun Çevreci Kaptanına Plaket

Kartal-Yalova seferini yaparken göç eden leylekleri fark edip deniz otobüsünü durduran İDO Kaptanı Murat Küçükçaylı ve İDO'ya, Tüketici ve Çevre Vakfı İktisadi İşletmesi (TÜÇEV) tarafından üzerinde leylek heykeli bulunan plaket verildi.

11.09.2013 14:59

Kartal- Yalova seferini yaparken göç eden leylekleri fark edip deniz otobüsünü durduran İDO Kaptanı Murat Küçükçaylı ve İDO'ya, Tüketici ve Çevre Vakfı İktisadi İşletmesi (TÜÇEV) tarafından üzerinde leylek heykeli bulunan plaket verildi.

İDO Kaptanı Murat Küçükçaylı geçtiğimiz günlerde Kartal-Yalova seferini yaparken güzergah üzerinde leyleklerin uçtuğunu görmüş, leyleklerin kaçamayarak deniz otobüsüne çarpıp öleceğini düşünerek deniz otobüsünü durdurmuş ve göç eden leyleklerin hayatını kurtarmıştı. Bu hareketi ile büyük taktir toplayan Kaptan Küçükyalı'ya İDO tarafından plaket verilmişti. Kaptan Küçükyalı ve İDO'ya bir plaket de TÜÇEV'den geldi. TÜÇEV Yönetim kurulu Başkanı Avukat Beyhan Aslan, bu duyarlılıklarından dolayı Kaptan Murat Küçükyalı ve İDO Deniz Operasyonu Direktörü Ufuk Tuğcu'ya üzerinde leylek heykeli bulunan plaket verdi. Plaket töreninde konuşan TÜÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Beyhan Aslan, "Çevre gündemini, çevreye katkısı olan her faaliyeti devamlı takip ediyoruz. İDO'nun kaptanın leyleklerin göçü sırasında, onlara zarar vermemek için, onların yaşamlarına tehtit oluşturmamak için yaptığı gayreti takdirle öğrendik. ve bu hareketin insanlığa örnek bir hareket olmasını önemsedik ve böyle vasıflı kaptanları çalıştıran İDO'ya teşekkür ediyoruz" dedi.

Öte yandan takdir toplayan davranışıyla ilgili konuşan Kaptan Murat Küçükçaylı ise şunları söyledi;

"6 Eylülde öğlen 14.00'de normal Kartal-Yalova seferimizi yapıyorduk. Yaklaşık 27 knotluk bir hızla seyrediyorduk. Mesleğimiz gereği devamlı gözcülük yapıyoruz. O gün herhangi bir kazazede veya alabora olmuş bir tekne görmedik. O gün leylekleri gördük. Bir çizgi şeklinde radarda bir hedef gördük. Bunu görünce dürbünle de dikkatli bir şekilde baktık. İki sıra halinde geçiyorlar, çok da seçemiyorsunuz çıplak gözle. Biz de çok şaşırdık tabi köprünün üstünde arkadaşlarla. Leylekler olduğunu göç ettiklerini fark ettik. Daha sonra yavaş yavaş yol kestik. Çünkü biz onlara yaklaştıkça, bizi görmeleri veya havalanmaları söz konusu olmadı. Ağır ağır yol kesince içlerine doğru yavaş yavaş girerken baktık ki hiçbir kaçma eğilimleri yok. Biz de makineleri tamamen stop ettik, bekledik onları geçişini."

Yolcuların gemi durunca ilk olarak surat ifadelerinin değiştiğini belirten Kaptan Küçükçaylı, "Yolcuların ilk önce bir surat ifadeleri değişti tabi gemi duraksayınca. 'Acaba makineler arıza mı yaptı, önümüze büyük bir gemi mi çıktı' diye düşünmeye başladılar. Tabi herkes evine, mutlu yuvasına ulaşmak istiyor, geç kalmak istemiyor. Daha sonra etraflarında leylekleri görünce gülümsediler. Hepimiz de bunu fark ettik, kameradan da görülüyor. Zaten durunca salon camlarına doğru yöneldiler. Hepsinin gülümsediğini gördük leylekleri görünce etrafımızda. Çünkü her tarafımız leylek oldu gerçekten. Leylekleri bu kadar yakından görmek de çok güzeldi. Benim için çok güzel bir anı oldu" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tüçev'den İdo'nun Çevreci Kaptanına Plaket - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement