Tunus'ta Yolsuzlukla Mücadele - Son Dakika
Güncel

Tunus'ta Yolsuzlukla Mücadele

Tunus\'ta Yolsuzlukla Mücadele

Tunus Çevre Bakanı Riyad el-Muahhar ve danışmanı hakkında "kamu görevi ve malının suistimali, yolsuzluk" suçlamasıyla soruşturma açıldığı bildirildi.

15.06.2017 22:29

Tunus Çevre Bakanı Riyad el-Muahhar ve danışmanı hakkında "kamu görevi ve malının suistimali, yolsuzluk" suçlamasıyla soruşturma açıldığı bildirildi.

Tunus Devlet Savcılığı Sözcüsü Süfyan Süleyti, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Tunus Devlet Savcılığı, Çevre Bakanı Riyad el-Muahhar ve bakanlığında görev yapan danışman Munir Faraşi hakkında kamu görevi ve kamu malının suistimali, yolsuzluk suçlamalarıyla bir hafta önce mali mahkemede soruşturma açılması talimatını verdi." dedi.

Afak Tunus Partisi üyesi bakanın İtalya'da bir toplantıda Cezayir ve Libya hakkındaki sözleri Tunus'ta tartışmaya yol açmıştı. Muahhar'ın "Bana 'Tunus nerede?' diye sorulduğunda, komünist Cezayir ve korkunç Libya'nın ortasında değil, İtalya'nın karşısında' diyorum." ifadelerini kullandığı öne sürülmüştü.

Tunus'ta Maliye Bakanlığı, haklarındaki yolsuzluk suçlamaları nedeniyle 21 gümrük memurunun görevden alındığını, farklı rütbelerde 35 gümrük memurunun da soruşturma komisyonuna sevk edildiğini açıklamıştı.

- Geçen ay başlayan operasyon

Tunus'ta geçen ay başlayan operasyonda yolsuzluk, kaçakçılık ve devlet güvenliğini tehdit suçlamaları yöneltilen bazı iş adamları gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlar arasında iş dünyasında tanınan Şefik Ceraya, Necib bin İsmail gibi isimlerin yanında gümrük memuru Rıza el-İyari ve 2014 Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olan Yasin Şennufi de bulunuyor.

Başbakan Yusuf Şahid, yolsuzluk operasyonuna ilişkin haberlerin basına yansımasının ardından yaptığı açıklamada, "Yolsuzlukla mücadeleden başka seçenek yok. ya yolsuzluk ya devlet. ya yolsuzluk ya da Tunus. Ben de tüm Tunuslular gibi devleti ve Tunus'u seçiyorum." ifadelerini kullanmıştı.

Konuya ilişkin gelişmeler, Tunus'un devrik lideri Zeynel Abidin bin Ali'nin kayınbiraderi İmad Trablusi'nin Anayasal Hakikat ve Haysiyet Komisyonu'na verdiği görüntülü ifadelerin televizyon kanallarında yayımlanmasıyla başladı.

Trablusi, ifadelerinde, gümrük memurlarına rüşvet vermek suretiyle muz ticaretinde nasıl tekel oluşturduklarını ve haksız kazanç elde ettiklerini itiraf etmişti. Gündeme oturan açıklamaların ardından hükümetin harekete geçmesi siyasi partiler tarafından da desteklenmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tunus'ta Yolsuzlukla Mücadele - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement