2014 Türk-Alman Bilim Yılı etkinlikleri kapsamında Bodrum'da, "İçmesuyu Depolarının Yaşam Döngüsü Yönetimi 1. Uluslararası Çalıştayı" gerçekleştirildi.
Bodrum Belediyesinde düzenlenen çalıştaya, Türkiye ve Almanya'dan konusunda uzman birçok yetkili katıldı. Su depolama konusunda daha geniş bir kitlesel işbirliğine zemin hazırlamak için tasarlanan çalıştayda, Türkiye ve Avrupa ülkelerinden içme suyu temininde çalışan eksperler su depolarının yaşam döngüsü yönetiminin temel sorularını tartıştı.
Çalıştaya katılan Karlsruhe Teknoloji Enstitüsü (KIT) Üniversitesinden Prof. Dr. Andreas Gerdes, Türk-Alman Bilim Yılının tanıtımını yaptı. Çalıştayın ardından yetkililer Göktepe mevkisinde bulunan ve Bodrum'un su ihtiyacını karşılayan yaklaşık 4 bin ton kapasiteli su depolama tesisini gezdi.
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, altyapı ve suyla ilgili sorunları zaman içinde çözdüklerini söyledi. Kocadon, "Avrupa Yatırım Bankasıyla kredi sözleşmesi yaptık ve teminatsız kredi aldık. Bugün Bodrum'da 32 kilometrelik boruları yeniledik ve modern su depolama alanı yaptık" diye konuştu.
Karlsruhe Teknoloji Enstitüsü (KIT) Üniversitesinden Prof. Dr. Andreas Gerdes de, hedeflerinin Türk-Alman iş birliğini sağlamak ve bilgileri paylaşmak olduğunu vurguladı.
Gerdes, şöyle konuştu:
"İklim değişikliği yüzünden tüm dünya için su önemli bir konu. Suyun israfı her koşulda önlenmesi gerekir ve bu anlamda su deposunun teknik bakımda durumu çok önemli bir rol oynuyor. Bodrum'daki proje için en son en güncel bilimsel bilgiler kullanıldı. Bu proje için Bodrum'u tebrik ediyorum."
Son Dakika › Güncel › Türk-Alman Bilim Yılı etkinlikleri - - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?