Türk-Alman Medya Forumu - Son Dakika
Güncel

Türk-Alman Medya Forumu

Türk-Alman Medya Forumu

Antalya'nın Serik Belediye Başkanlığı ile Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) tarafından organize edilen, Türk-Alman Medya Forumu sona erdi.

06.10.2016 09:11

Antalya'nın Serik Belediye Başkanlığı ile Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) tarafından organize edilen, Türk-Alman Medya Forumu sona erdi.

Belek Turizm Bölgesi'nde düzenlenen forumun açılış konuşmalarının ardından TBMM Basın Yayın Halkla İlişkiler Başkan Yrd. İlhami Giray Şahin, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkan Yrd. Mustafa Rumeli, Gazeteciler Bülent Erendaç, Ahmet Külahçı ve Bülent Bayraktar, Alman gazeteci Joachim Hauck, Mehmet Kocagöl ve Latif Çelik katılımıyla geçmişten günümüze Türk ve Alman ilişkileri değerlendirildi.

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkan Yrd. Mustafa Rumeli, konuşmasında, " Türkiye'deki yatırımcıların hayatını kolaylaştırmak için her türlü danışmanlık servisini ücretsiz olarak sağlıyoruz. Kurum olarak Türkiye- Almanya ilişkilerine çok önem veriyoruz. Alman firmaları ile çok yakın işbirliği temasımız mevcut.

Almanya ticari ortak

Zira Almanya bizim en büyük birinci ticari ortağımız. Türkiye'den en fazla ihracat Almanya'ya gerçekleşiyor. Almanya'da bizim en büyük ikinci ithalat pazarımız. 2016 sonu itibarı ile Türkiye'de altı bin 650 Alman firması iştigal ediyor. Sayılara baktığımızda son 13 yılda çok artarak devam ettiğini gördük. Türkiye'de 2002 yılında 5 bin tane yabancı firma mevcutken bu rakamı 13 yıl sonra 50 bine ulaştığını görüyoruz. Bunların yüzde 10 dan fazlası Alman yatırımcı. Türkiye büyüyen ve siyasi istikrarını sağlamış bir ülke, bu siyasi istikrar ekonomik istikrara da yansımış vaziyette.

Türkiye büyüyor

Ekonomik olarak büyüyoruz. Bu büyüme piyasalara da yansıyor. Türkiye artık ekonomik ve siyasi krizleri geride bırakmış bir ülke. Son yaşadığımız olumsuz gibi görünen darbe teşebbüsü, kredi değerlendirme kuruluşlarının not düşüşü gibi. Aslında Türkiye demokrasisinin ne kadar dayanıklı olduğu, ekonomisinin ne kadar güçlü olduğunu göstermektedir. Son 13 seneden düşük gelirden orta gelire çıktık. Kişi başına düşen yüksek gelir ülkesi olacağız. AB ülkelerinin bir çoğuna göre ekonomik kriterlerimiz daha güçlü, Daha düşük bütçe açığımız var. Genç nüfusumuz var. O yüzden Türkiye'nin önü açık. Birkaç olumsuz konjektürel gelişmelerle Türkiye'yi değerlendirmeyin. Daha uzun persfektifte bakın. Türk-Alman ilişkileri de umarım güçlenerek devam edecektir." dedi.

TBMM Basın Yayın Halkla İlişkiler Başkan Yrd. İlhami Giray Şahin de, TBMM adına milletin tecelligahı bir kurum adına Almanya ile dost ve müttefik olduğumuzu belirtiyor saygılar sunuyorum şeklinde konuştu.

Forum karşılıklı konuşmaların ardından sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk-Alman Medya Forumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement