Türk Dünyası Edebiyatçıları Isparta'da Bir Araya Gelecek - Son Dakika
Güncel

Türk Dünyası Edebiyatçıları Isparta'da Bir Araya Gelecek

Türk Dünyası Edebiyatçıları Isparta\'da Bir Araya Gelecek

Türk Cumhuriyetleri ve akraba topluluklarından yazarlar birliği yöneticileri, akademisyen, kültür ve edebiyat dergilerinin edebiyatçıları Isparta'da buluşacak.

13.02.2014 11:35

Türk Cumhuriyetleri ve akraba topluluklarından akademisyen, yazar ve edebiyat adamları Isparta Süleyman Demirel Üniversitesinin (SDÜ) düzenleyeceği Geçmişten Geleceğe, Yerelden Evrensele Türk Dünyası Edebiyatı Forumu'nda buluşacak.

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu yaptığı yazılı açıklamada, üniversitenin eğitim öğretim faaliyetlerinin yanı sıra bulundukları yerlerde akademik ve sosyal liderlik misyonunu da üstlendiklerini belirtti. Edebiyatta, dilde, fikirde ve kültürde birliğin sağlanması amacıyla 19-20 Şubat'ta Geçmişten Geleceğe, Yerelden Evrensele Türk Dünyası Edebiyatı Forumu'nu düzenleyeceklerini ifade eden Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, "Türk devlet ve toplulukları arasındaki dostluk ve kardeşlik bağını güçlendirerek eğitim, bilim, edebiyat, sanat, ekonomi ve daha birçok alanlardaki işbirliğinin gelişmesine imkan sağlamak istiyoruz" dedi.

İbicioğlu, foruma 16 Türk Cumhuriyetleri ve akraba topluluklarından 60 akademisyen, yazarlar birliği başkanı, edebiyat dergisi editörü, yazar ve bürokratın katılacağını bildirdi.

Foruma katılacağı açıklanan isimlerden bazıları ise şöyle:

"Türk Dünyası Yılın Edebiyat Adamı seçilen Kazak Tölen Abdikov, Türksoy Genel Sekreteri Düsein Kaseinov, Avrasya Yazarlar Birliği Genel Başkanı Yakup Ömeroğlu, Azerbaycan Yazarlar Birliği Başkanı Rashat Mecit, Kazakistan Yazarlar Birliği Başkanı Nurlan Orazalin, Kırgızistan Yazarlar Birliği Genel Sekreteri, Aydarbek Sarbabetov, Başkurt Yazarlar Birliği Başkanı Tanzilya Devletberdina, Kumuk Yazarlar Birliği Başkanı Kamil Aliev, Kabardin Balkarya Yazarlar Birliği Başkanı Khasan Misedoviç Tkhazef, Karaçay Çerkes Yazarlar Birliği Başkanı Nıurlıu Bekmurzayevi ve Kıbrıs Türk Yazarlar Birliği Başkanı Ali Nesim." - Isparta

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Dünyası Edebiyatçıları Isparta'da Bir Araya Gelecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement