Dha DIŞ HABER - Türkiye'de tedavi gören Türkmenlerden 'teşekkür'
Ahmet Haşim Muhtaroğlu Tuzhurmatu (Irak), 27 Mayıs (DHA) - Irak'ın Selahattin iline bağlı Tuzhurmatu ilçesinde Peşmerge ile Türkmenler arasında yaşanan son çatışmalarda yaralanarak tedavi için Türkiye'ye gönderilen Türkmen vatandaşlardan bazıları sağlıklarına kavuştuktan sonra memlekete geri döndü. Tedavi gören Türkmenler Türkiye'ye teşekkür ettiler.
Irak Türkmen Cephesi Selahattin il başkanı Heytem Haşim Muhtaroğlu, Türkiye'de tedavi gören yaralıları evlerinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
Yaralılar 12 Mayıs 2016 tarihinde tedavi için Türkiye'ye gönderilmişti. İl Başkanı Muhtaroğlu yaralılarla görüşerek Türkiye'deki tedavi süreçleri hakkında bilgi aldı. Yaralılar Türkiye'nin başkenti Ankara'da Polatlı Devlet Hastanesinde tedavi gördüklerini belirterek teşekkürlerini ilettiler. Türkiye Cumhuriyeti her zaman olduğu gibi bir kez daha yardım elini Türkmenlere uzattı. Türkiye, 2003 senesinden beri Iraklıların ve özellikle Türkmenlerin yaralarını sarmaya devam ediyor. Geçen Nisan ayında Tuzhurmatu'da meydana gelen olaylar neticesinde yaralanan 8 Türkmen 12 mayıs 2016 tarihinde tedavi için Türkiye Cumhuriyeti'ne gönderilmişti.
Son Dakika › Güncel › Türkiye'de Tedavi Gören Türkmenlerden 'Teşekkür' - Son Dakika
Sizin düşünceleriniz neler ?