Türkiye, Filistin'de "Dostluk Ormanı" Kuracak - Son Dakika
Güncel

Türkiye, Filistin'de "Dostluk Ormanı" Kuracak

Türkiye, Filistin\'de "Dostluk Ormanı" Kuracak

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: ''Filistin'de barışı simgeleyecek bir dostluk ormanı kuracağız'' ''Filistin’de bulunan bir fidanlık rehabilite edilerek modern bir yapıya kavuşturulacak''

16.09.2013 15:10

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Filistin'de barışı simgeleyecek bir dostluk ormanı kuracaklarını belirtti.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Bakan Eroğlu'nun Filistin Ankara Büyükelçisi Nabil Maarouf ile makamında bir araya geldiği belirtildi.

Açıklamaya göre, Bakan Eroğlu ziyarette yaptığı konuşmada, Filistin'in problemlerinden kurtulması için Türkiye'nin elinden geleni yapacağını ve bunun için Türkiye'nin çok güçlü olması gerektiğini ifade ederek, Arap Müslümanlarının birleşmesi gerektiğini söyledi.

Eroğlu, bir Arap şeyhinin dünyanın en büyük yatını almakla övündüğünü belirterek, "O parayı Afrika'da Filistin'de Arakan'da zor durumda olan Müslümanlar için harcasa o insanlar için iş, AŞ olur" değerlendirmesinde bulundu.

İçinde bulunulan dönemde Filistin ile olan ilişkilerin çok yakın tutulması gerektiğine dikkat çeken Eroğlu, Filistin'de barışı simgeleyecek bir dostluk ormanı kuracaklarını bildirdi. Bu çalışma için Filistin'e daha önce bir heyet gönderildiğini anlatan Eroğlu, heyetin raporuna göre bu ormanın kurulacağını, fidan probleminin de çözüleceğini ifade etti.

Eroğlu, Filistin'de bulunan bir fidanlığın rehabilite edilerek modern bir yapıya kavuşturulacağını, fidan seçiminde Filistin'in şartlarının göz önünde bulundurulacağını bildirdi.

Büyükelçi Maarouf ise Filistin Devleti ile Türkiye arasındaki ilişkilerin çok kuvvetli olduğuna dikkati çekerek, "Bize düşen bu ilişkiyi çok daha zenginleştirmektir. Türk kardeşlerimizin parmak izlerini Filistin'in her yerinde görmek istiyoruz" ifadelerini kullandı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye, Filistin'de 'Dostluk Ormanı' Kuracak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement