Türkiye- Irak Diplomasisi - Son Dakika
Güncel

Türkiye- Irak Diplomasisi

Türkiye- Irak Diplomasisi

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Yunus Demirer, Bağdat'ta Ulusal İttifak Başkanı İbrahim El Caferi ile görüştü.

29.09.2012 17:28  Güncelleme: 09:30

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Yunus Demirer, Bağdat'ta Ulusal İttifak Başkanı İbrahim El Caferi ile görüştü. Görüşmede Bağdat-Ankara ilişkileri ile bölgedeki son gelişmeler üzerinde duruldu.

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Yunus Demirer'in Ulusal İttifak Başkanı İbrahim El Caferi ile yaptığı görüşmeye ilişkin Caferi'nin ofisinden açıklama geldi. Yapılan açıklamada ikili görüşmede Irak ile Türkiye'yi ilgilnediren konular ele alınırken iki ülkenin ortak çıkarları doğrultusunda çalışmaların yapılmasının önemine değinildi.

Caferi, Irak olarak komşu ülkelerle iyi ilişkiler içerisinde olmayı hedeflediklerini belirterek Irak ve Türkiye'nin bölgede önemli rol oynayebileceğini ifade etti. Caferi, Türkiye'deki tecrübelerin başarılı olduğunu belirterek Irak'ın da bundan faydalanması ve bunu örnek almasını umduğunu söyledi.

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Yunus Demirer de Türkiye'nin sürekli Irak'ın yanında olduğunu,Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığını yaptığı AKP'nin kongresine Başbakan Maliki'yi davet etmesinin önemine değindi. Büyükelçi Demirer, ülkesinin Irak ile olan iyi ilişkilerini sürdürmeyi istediğini ve önümüzdeki günlerde önemli, olumlu gelişmelerin yaşanacağını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türkiye- Irak Diplomasisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement