"Türkiye'nin dönüşümüne talibiz" - Son Dakika
Güncel

"Türkiye'nin dönüşümüne talibiz"

"Türkiye\'nin dönüşümüne talibiz"

ÇAĞRI TURGUT - ENES DURAN - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, Türkiye'nin 20 yıl sonra afetlerden endişe etmeyen ülke haline geleceğin...

17.11.2013 11:30

ÇAĞRI TURGUT - ENES DURAN - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, Türkiye'nin 20 yıl sonra afetlerden endişe etmeyen ülke haline geleceğini ümit ettiğini belirterek, "Türkiye'nin dönüşümüne talibiz ve ülkemiz vatandaşımızın desteğiyle dönüşecek" dedi.

Gürgen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde kentsel dönüşüm projeleri başlatılmasının üzerinden bir yıl geçtiğini söyledi.

Projelerde müşavirlik hizmetleriyle temel atma bölümüne geçtiklerine dikkati çeken Gürgen, şöyle konuştu:

"En kısa zamanda anahtar teslimleri gerçekleşecek. 1999 Marmara depreminde herkes gördü ki bu bölge depremler açısından çok nazik, dolayısıyla dönüşüm projelerimiz yoğun olarak İstanbul, Sakarya, Bursa ve benzeri bölgelerde gerçekleştiriliyor. Ayrıca 37 ilimizde de dönüşüm projelerimiz var. Onun yanında riskli binalar konusu çok önemli. Bakanlığımızca hazırlanan yönetmelikler uyarınca lisanslandırılmış 600'e yakın kurum ve kuruluş var. Vatandaşlarımız rızasıyla gidip binasının tehlikeli olup olmadığını, bir afet sırasında yıkılıp yıkılmayacağını öğreniyor."

- "Kentsel dönüşümle ilgili bir yılda 50 bin vatandaş müracaat etti"

"Türkiye'de 55 bin bağımsız bölüm riskli tespit edildi" diyen Gürgen, "55 bin bağımsız bölüm demek' neredeyse 200-250 bin kişilik nüfusu kapsar. Vatandaşımız, iradesiyle Türkiye'de ortalama büyüklükteki bir şehri dönüştürme projesine girdi. Bu konuya ilgi gösteren vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. İnşallah bu konuyla ilgili önümüzde biçtiğimiz 20 yıllık bir süre vardı. Ümit ediyorum ki 20 yıl sonra Türkiye, artık afetlerden endişe etmeyen bir ülke olacak. En basit afetlerde bile enkaz altında kalan vatandaşlarımız var, bunları bir daha yaşamak istemiyoruz" ifadesini kullandı.

23 Ekim 2011'de Van'da meydana gelen depremde büyük acılar çektiklerini anlatan Gürgen, çok sayıda vatandaşın hayatını kaybettiğini, benzeri felaketleri artık yaşamak istemediklerini vurguladı.

"Kentsel dönüşümle ilgili bir yılda 50 bin vatandaş müracaat etti" diyen Gürgen, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu bağımsız müracaatların olması heyecan verici, projemizin halk tarafından kabul gördüğünün göstergesidir. Vatandaşımız bunları zorlamayla değil, rızasıyla yapıyor. Sadece firmaları lisanslandırdık, kanunların önünü açtık, şu anda tespitler yapıldı. Bu yaşananlardan mutluluk duyuyoruz. Belediyelerle yürüttüğümüz 100 kentsel dönüşüm projemiz var. Türkiye'nin dönüşümüne talibiz ve ülkemiz vatandaşımızın desteğiyle dönüşecek."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Türkiye'nin dönüşümüne talibiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement