Türkiye'nin Erbil Başkonsolosundan "Seçmen Kayıt Uyarısı" - Son Dakika
Son Dakika Logo

Türkiye'nin Erbil Başkonsolosundan "Seçmen Kayıt Uyarısı"

11.05.2018 14:35

Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Hakan Karaçay, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için Irak'ta ikamet eden Türk seçmenlerin kayıt işlemlerinin yarın sona ereceğini belirtti.

Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Hakan Karaçay, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için Irak'ta ikamet eden Türk seçmenlerin kayıt işlemlerinin yarın sona ereceğini belirtti.

Karaçay, gazetecilere yaptığı açıklamada, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) ikamet edip, oylarını Erbil'de kullanacak Türk vatandaşlarının kayıt yaptırmak için ikametgah belgesi ve pasaportlarıyla en geç yarın 17.00'ye kadar Erbil Başkonsolosluğu veya Süleymaniye Konsolosluk ofisine başvurmaları çağrısında bulundu.

"Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlarımızın oy kullanabilmesi için başkonsolosluğumuza gelip adres beyanında bulunması gerekiyor" diyen Karaçay, Irak'taki sandıkların ise Bağdat ve Erbil'de 17 Haziran tarihinde kurulacağı bilgisini verdi.

Sadece IKBY'de kayıtlı seçmen sayısının 2 bin 500 civarında olduğunu dile getiren Karaçay, yarına kadar yapılacak kayıt işlemiyle bu sayının değişeceğini ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye'nin Erbil Başkonsolosundan 'Seçmen Kayıt Uyarısı' - Son Dakika


Advertisement