Türkiye-Ürdün İlişkileri - Son Dakika
Güncel

Türkiye-Ürdün İlişkileri

Türkiye-Ürdün İlişkileri

Türkiye'nin Amman Büyükelçisi Murat Karagöz'ün, Amman Ticaret Odası Başkanı İsa Murad ile bir araya geldiği bildirildi.

17.02.2017 00:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin Amman Büyükelçisi Murat Karagöz'ün, Amman Ticaret Odası Başkanı İsa Murad ile bir araya geldiği bildirildi.

Türkiye'nin Amman Büyükelçiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Karagöz ile Murad, başkent Amman'da gerçekleşen görüşmede, Amman Ticaret Odası ile İstanbul Ticaret Odası ve İstanbul Uluslararası Finans Merkezi arasındaki ilişkileri geliştirmeyi ele aldı.

Görüşmede, Türkiye ve Ürdün'ün aynı coğrafyayı paylaştığını belirten Büyükelçi Karagöz, tehditleri bertaraf etmek için iki ülke arasında doğru bir diyalog ve yapıcı bir işbirliğinin olması gerektiğini kaydetti.

Amman Ticaret Odasının çalışmaları hakkında bilgi veren Murad da Türkiye ile Ürdün arasında yatırımın arttığına ve ticari ilişkilerin geliştiğine dikkati çekti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında 50'nin üzerinde iş adamından oluşan heyet, Ürdün Ticaret Odası tarafından 14 Şubat'ta başkent Amman'da düzenlenen Türkiye-Ürdün İş Forumu'na katıldıktan sonra Ürdün Başbakanı Hani el-Mulki ve bazı bakanlarla görüşmüştü.

Ürdün Ticaret Odası Başkanı Nail el-Kebariti, Türk iş adamlarına "İkinci evinize hoş geldiniz. Özel sektör olarak yan yana durmalı, Türkiye ile beraber daha fazla iş yapmalıyız." diye seslenmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye-Ürdün İlişkileri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement