Türkiye'yi Dakar'da Motosiklet Kategorisinde Temsil Edecek Takım Hazır - Son Dakika
Güncel

Türkiye'yi Dakar'da Motosiklet Kategorisinde Temsil Edecek Takım Hazır

Türkiye\'yi Dakar\'da Motosiklet Kategorisinde Temsil Edecek Takım Hazır

4-17 Ocak 2015 tarihleri arasında düzenlenecek olan dünyanın en zor rallisi Dakar'da Türkiyeyi temsil edecek olan Castrol KTM takımı yarışmaya hazır.

11.12.2014 13:02  Güncelleme: 16:29

Mustafa Akın, İstanbul- DHA (fotoğraflı)

Castrol KTM Dakar Takımı, 2015 yılında 37'nci kez gerçekleştirilecek olan dünyanın en zorlu rallisine hazır.

4-17 Ocak 2015 tarihleri arasında düzenlenecek, Arjantin, Bolivya ve Şili'den geçerek tekrar Arjantin'de finiş görecek olan dünyanın en zorlu rallisi Dakar'da motosiklet kategorisinde, Selçuk Bektaş ve Koray Özkaplan'dan oluşan Castrol KTM Dakar Takımı bu yıl 37'nci kez düzenlenecek olan ve motosiklet, araba, kamyon ve quad kategorisinde toplam 414 aracın katılacağı zorlu rallide start alacak.

Castrol KTM Takımı, tüm hazırlıklarını tamamlayarak The Ritz Carlton Hotel'de basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen toplantıya, Arjantin Başkonsolos Yardımcısı Alicia Barone, Castrol KTM Takımı'nın sponsorları ve basın mensupları katıldı.

Arjantin, Buenos Aires'den başlayacak yarış 9.000 km üzeri mesafede ve üç ülkede, çöl, toprak yol, zorlu nehir yatağı ve 4.000 metre civarı dağ pasajlarını geçerek tekrar Arjantin, Buenos Aires'de son bulacak. 2015 yılı için Castrol KTM Dakar Takımı, Dakar tecrübeli pilotu Selçuk Bektaş liderliğinde Koray Özkaplan ile beraber bu büyük mücadelede yer alacak.

SELÇUK BEKTAŞ: "TÜRK BAYRAĞI'NI DALGALANDIRMAK İSTİYORUZ"

Dakar'da motorsiklet kategorisinde yarışacak olan Castrol KTM Takımı'ndan Selçuk Bektaş, bu yarışma çok zor, bize destek veren sponsorlara teşekkür ederiz dedi.

Bektaş, Kemal Merkit'in teşvikleriyle bu spora başladığını belirterek, "Kemal ağabeyimizi kaybettikten sonra psikolojik olarak zor günler geçirdim. Sevgili takım arkadaşım Koray Özkaplan'ın desteği ile tekrar geri döndüm. 2013'ün sonunda itibaren çalışmalarımıza hız verdik. Benim en avantajlı olarak gördüğüm şey, çok iyi bir takım arkadaşımın olmasıdır. Çok güzel bir yarış çıkaracağımıza inanıyorum. Tüm yarış hipodromlarında olduğu gibi Türk Bayrağı'nı 2015 Dakar'da da dalgalandırmak istiyoruz. Türkiye'yi orada temsil etmek gerçekten bizim için gurur verici olacaktır. Hedefimiz, çok iyi bir derece ile Türkiye'ye dönmektir" dedi.

KORAY ÖZKAPLAN: "ÇOK ZOR SÜREÇLER SONRASI DAKAR 2015'E HAZIRIZ"

Koray Özkaplan ise, takım olarak 2015 Dakar'a hazır olduklarını ifade ederek, "Kemal Merkit'i kaybetmek bizi çok etkiledi. Çok zor süreçler sonrası Dakar 2015'e hazırız. Motor sporları, gerçekten zor ve meşakkatli bir iş. Çok iyi hazırlandık. Bundan sonra yapacağımız tek şey, yarışlara kadar çok sakin bir şekilde yarışları beklemektir. Dakar hayatımızdan birçok şeyi çalsa da biz orada Türk Bayrağı'nı dalgalandırmak için mücadele vereceğiz. Motorumuza çok güveniyoruz. Yarış öncesi testlerde adeta bir sanat şah eseri ortaya çıktığını gördük. Bu yarışlar için en ideal motor diyebilirim. Bu da tabi, bizim için bir psikolojik rahatlıktır. Yarışta finish çizgisinde mutlu sona ulaşmak en büyük hayalimiz. Bunu da başaracağımıza olan inancım tam" ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türkiye'yi Dakar'da Motosiklet Kategorisinde Temsil Edecek Takım Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement