Ukrayna'daki Gelişmeler - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'daki Gelişmeler

Ukrayna\'daki Gelişmeler

Ukrayna Devlet Başkanvekili ve Meclis Başkanı Turçinov, Genişleme ve Komşuluk Politikasından Sorumlu AB Komiseri Stefan Füle ile bir araya geldi Füle: "Biz Ukrayna ile sıkı işbirliği yaparak, onun (Putin) daha fazla hata yapmasını önlemek niyetindeyiz"

26.03.2014 21:03

Ukrayna Devlet Başkanvekili ve Meclis Başkanı Aleksandr Turçinov, temaslarda bulunmak üzere ülkede bulunan Genişleme ve Komşuluk Politikasından Sorumlu AB Komiseri Stefan Füle ile bir araya geldi.

Ukrayna Parlamentosu Basın Bürosundan yapılan açıklamaya göre, görüşme sırasında taraflar, Ukrayna'daki mevcut durum ve Rusya'nın Kırım'daki saldırgan ve işgalci eylemleri konusunda fikir alış verişinde bulundu. İkili ayrıca ülkenin, içinde bulunduğu siyasi krizden çıkarılmasına yönelik sorunları gözden geçirdi.

Görüşme sırasında Turçinov, ülkenin yeni hükümetinin önceki meslektaşlarından olumsuz bir miras devraldığını hatırlatarak, "Ülke ekonomisi ve icra hakimiyeti sistemi tamamen bozguna uğratılmış" dedi.

Turçinov, Rusya'nın saldırgan girişimlerine rağmen, ülkedeki istikrarın sağlanmasına yönelik sistemli adım attıklarını kaydederek, Rusya'nın bu saldırganlığının ülkenin kalkınmasına engel olduğunu, buna rağmen Ukrayna'nın demokratikleşme ve reformlar yapma, Avrupa ailesine girme yolundaki çabalarını durdurmayacaklarını vurguladı.

Stefan Füle de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "Kendi hareketleriyle, dünyadaki güvenlik ve istikrar sisteminin temel prensiplerine saldırdığını" dile getirdi.

Füle, AB'nin Ukrayna ile sıkı işbirliği yapmaya kararlı olduğunu ifade ederek, "Biz Ukrayna ile sıkı işbirliği yaparak, onun (Putin) daha fazla hata yapmasını önlemek niyetindeyiz" ifadesini kullandı.

Genişleme ve Komşuluk Politikasından Sorumlu AB Komiseri Stefan Füle ile Bütçe ve Mali Planlamadan Sorumlu AB Komiseri Yanush Levandovski, ülkedeki temasları çerçevesinde, bugün ayrıca Ukrayna Bakanlar Kurulu toplantısına katılarak, AB'nin Ukrayna'ya vizesiz rejim uygulamasına ilişkin "yol haritasını" sunmuş ve Ukraynalı yetkililerle, taraflar arasındaki işbirliğinin geliştirilmesine ilişkin meseleleri ele almıştı. - Kiev

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'daki Gelişmeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement