Ukrayna'daki Gelişmeler - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'daki Gelişmeler

Ukrayna\'daki Gelişmeler

Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko, BM Genel Sekreter Yardımcısı Feltman ile görüştü Kırımoğlu, Kırım Tatarlarından sorumlu devlet başkanı yetkilisi atandı.

21.08.2014 14:24

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko'nun, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un talimatı üzerine Ukrayna'ya ziyarette bulunan Siyasi İşlerden Sorumlu Yardımcısı Jeffrey Feltman'ın ile görüştüğü bildirildi.

Devlet Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Poroşenko'nun BM Genel Sekreteri Yardımcısı Feltman'a Donbas krizinin çözülmesi ve barış planının uygulanmasına verdiği destekten ötürü teşekkür ettiği belirtildi.

Görüşmede "Ukrayna'da iç savaşın olmadığını" vurgulayan Poroşenko, "Halk, Donetsk ve Lugansk'ta barış istiyor. Teklif ettiğimiz barış planının uygulanması, eylemlerimizi yönlendiriyor. Kriz, sadece askeri araçlar ile çözülmez. Bunu anlıyoruz" dedi.

Rusya yanlısı ayrılıkçıların Lugansk kentini terk etmeye çalışan mülteciler konvoyuna karşı ateş açtığını hatırlatan Poroşenko, terörist eylemlerden dolayı insani felakete doğru sürüklenen Lugansk'a "insani yardım" göndereceğini söyledi.

Rus silahlı kuvvetleri mensubu kadrolu askerlerin Donbas'ta ayrılıkçılar safında savaştığını belirten Poroşenko, Rusya'nın Ukrayna'ya ağır silah ve paralı asker göndermeye devam ettiğini kaydetti. Poroşenko, uluslararası terörizmi destekleyenlerin cezalandırılması gerektiğini ifade etti.

Rusya'da tutulan rehine problemine dikkati çeken Poroşenko, "Sıradan Ukrayna vatandaşları teröristler tarafından kaçırıldı. Bu insanların Rus cezaevlerinde bulunmasının izahı yok. Uluslararası toplumu rehineler konusunda bize yardımcı olmaya çağırıyoruz" şeklinde konuştu.

Jeffry Feltman da barış planı için BM Genel Sekreteri Ban adına Poroşenko'ya teşekkür etti ve Ukrayna devlet başkanını gelecek ay New York'ta düzenlenecek BM Genel toplantısına davet etti.

Kırımoğlu, Kırım Tartarlarından sorumlu devlet başkanı yetkilisi tayin edildi-

Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko, Kırım Tatar Meclisi eski Başkanı ve Ukrayna Meclisi Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'nu Kırım Tatarları ile ilgili işlerden sorumlu devlet başkanı yetkilisi tayin etti.

Devlet Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada Kırımoğlu'nun atandığı kurumun, Kırım Tatar halkının kültür, dil, etnik ve dini özelliklerinin korunması için kurulduğu belirtildi. - Kiev

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement