Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, Ukrayna'da uluslararası gözlemcilerin rehin alınmasından "ciddi endişe duyduğunu"açıkladı.
Komite tarafından yapılan yazılı açıklamada, rehinelerin derhal serbest bırakılması istendi. Yine aynı açıklamada, rehinelerin serbest bırakılması konusunda etkili olabilecek ilgili kişi ve kurumların acilen seferber olması çağrısı yapıldı.
Ukrayna'nın doğusundaki Slavyansk kentini kontrolünde tutan Rusya yanlısı ayrılıkçılar, 25 Nisan'da 8 AGİT askeri gözlemcisini alıkoymuş, yapılan görüşmelerin ardından birini diyabet hastası olduğu için serbest bırakmıştı. Rusya yanlıları tarafından alıkonulan ekibin arasında Almanya, Danimarka, Polonya, İsveç ve Çek Cumhuriyeti'nden askeri gözlemcilerle 5 Ukrayna askeri yetkilisi de bulunuyor.
AGİT Ukrayna Özel Gözlem Misyonu'nun 120 gözlemcisi bulunuyor. Yakında bu sayının 300'e, daha sonra da 500'e yükseltilmesi planlanıyor. - Fransa
Son Dakika › Güncel › Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.