Uluslararası Nakliyecilerin Sorunları - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Nakliyecilerin Sorunları

Uluslararası Nakliyecilerin Sorunları

Türkiye-Gürcistan arasında uluslararası nakliyat sektöründe yaşanan sorunlar yedi başlıkta Gürcistan makamlarına iletildi.

08.05.2014 12:26  Güncelleme: 12:25

Türkiye- Gürcistan arasında uluslararası nakliyat sektöründe yaşanan sorunlar yedi başlıkta Gürcistan makamlarına iletildi. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, raporun iki ülke arasındaki nakliyat sektöründe çalışan oda üyelerinin sorunlarını kapsadığını belirterek Gürcistan hükümetinin iletilen sorunları çözeceğine inandığını söyledi.

TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, raporda 7 başlıkta toplanan sorunların ise Geçiş Belgelerine Yazılan Cezalar, Gürcistan'a Transit Geçişlerde Alınan Yol Geçiş Ücretleri, Araçlarımızın TIR Park Alanlarında Bekletilmesi ve Yolların Aşırı Derecede Bozukluğu, Azerbaycan Dönüşlerinde Yakıt Depolarına Ceza Uygulaması, Gürcistan'da Yapılan İhlaller Sonucu Kesilen Astronomik Cezalar, Türk Araçlarının Sigorta Sorunu ve Trafik Cezalarının Katlanması konularından oluştuğunu vurguladı.

Hacısalihoğlu, gerek ülkemiz gerek dünya ticareti için önem taşıyan Sarp Sınır Kapısı'nın bir taraftan da dünyanın en yoğun kara sınır kapısı olmaya doğru hızla ilerlediğini anımsattı. Türkiye-Gürcistan karayolu güzergahının İpekyolu'nun en hareketli kavşaklarından birini oluşturduğunu ifade eden Hacısalihoğlu, "Bugün bu kapıdan yılda 286 bin TIR ve 6,4 milyon insan geçiyor. Rakamlar hızla artıyor. Bu kapıyı en çok kullanan uluslararası nakliyat yapan nakliyeci üyelerimizdir. Bu yoğunlukta gerek Sarp Sınır Kapısı gerek Gürcistan geçişinde yaşanan sorunlar iyi niyet ilişkileri doğrultusunda çözülecektir" dedi.

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, ziyarette bulunduğu Gürcistan'ın Acaristan Özerk Bölgesi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tahmaz Sahavadze'ye iki ülke arasında nakliyat sektöründeki sorunların çözümünde ortak hareket etmenin yararlı olacağını vurguladı. Hacısalihoğlu, iş dünyası temsilcileri olarak nakliyat sektörüne sahip çıkılmasında fayda olduğunu dile getirerek raporun Gürcistan'da ilgili makamlarla paylaşılmasını istedi. Görüşmeye Türkiye'nin Batum Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Volkan Berber, TÜRSAB Doğu Karadeniz Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök, TÜRSAB Karadeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Genel Sekreteri Gökhan Usta, TTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Coşkun Kahraman, Üye Özcan İlarslan, DEİK-TTSO Temsilcisi Hakan Savaş, Acarna Nakliyeciler Derneği Başkanı, Acara TSO Genel Sekreteri Ednar Bolkvadze, Özel Kalem Müdürü Giorgi Tuzbenidze katıldı. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Uluslararası Nakliyecilerin Sorunları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement