Uluslararası Tiyatro Günleri "Boyacı" ile Başladı - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Tiyatro Günleri "Boyacı" ile Başladı

Uluslararası Tiyatro Günleri "Boyacı" ile Başladı

Mersin'in Tarsus ilçesinde belediye tarafından bu yıl 7.'si düzenlenen Uluslararası Türk Dünyası Tiyatro Günleri başladı.

13.03.2013 10:25  Güncelleme: 10:30

Mersin'in Tarsus ilçesinde belediye tarafından bu yıl 7.'si düzenlenen Uluslararası Türk Dünyası Tiyatro Günleri başladı.

Kültür Merkezi'nde başlayan etkinliğin ilk gününde Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 'Boyacı' oyunuyla sahne aldı. Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncularının sahnelediği, Tuncer Cücenoğlu'nun yazdığı, Doğan Özgür Kahraman'ın yönettiği oyun izleyicileri güldürdü. Oyun sonunda ayakta alkışlanan Belediye Şehir Tiyatrosu oyuncuları, büyük beğeni topladı.

Oyuncuları kutlayan Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yurt dışından gelen konuklara Tarsus hakkında bilgi verdi. Kocamaz, "Değerli hemşehrilerim, çok değerli tiyatro grupları, ben bu salonu bir tiyatro gösterisinde ilk defa bu kadar dolu gördüm. Bu güzel oyunu sergileyen Tarsus Belediye tiyatromuza ve bütün heyete huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Ben hepinize bu arkadaşlarımızın güzel oyununa katkıda bulunduğunuz için tekrar tekrar teşekkür ediyorum. 7. Türk Dünyası Tiyatro Günlerimizin bugün ilki gerçekleşti ve arkadaşlarımız yurt dışından, Azerbaycan'dan, İran'dan, Irak'tan ve KKTC'den gelen konuklarımıza hoş geldin ziyafeti çektiler. İnşallah bu salonu etkinlik boyunca doldurmanızı diliyorum, gelen misafirlerimize de bizi mahcup etmemenizi temenni ediyorum" dedi.

Uluslararası Türk Dünyası Tiyatro Günleri'ne Irak, İran, Azerbaycan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden tiyatro grupları katılıyor. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Uluslararası Tiyatro Günleri 'Boyacı' ile Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement